Đề thi học kì 2 môn Anh lớp 11 có đáp án năm 2014 (P3)

Tiếp nối phần 2 Tuyensinh 247 gửi đến các em đề thi học kì 2 và đáp án môn Anh lớp 11 năm 2014 phần 3 cập nhật ngày 23/4/2014.

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11

Chọn từ (ứng với A hoặc B, C, D) có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại trong mỗi câu từ 1 đến 2:

Câu 1:   A. cooked        B. collected        C. jumped            D. talked

Câu 2:  A. decisions       B. trends          C. markets           D. offers

Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng  (A hoặc B, C, D) cho mỗi câu từ 3 đến 7

Sometimes forest fires have caused serious damage to both private and public property. They destroy many houses and cause deaths, particularly when they have reached villages which are close to the forests. It is more dangerous if a destructive fire burns away plants and trees that prevent erosion. If heavy rains occur after such a fire, landslides, ash flows, and flash floods can occur. This can result in property damage in the immediate fire area, and can affect the water quality of streams, rivers and lakes. Wind sometimes makes contributions to forest fires. In southern California, under the influence of Santa Ana winds, fires could move at tremendous speeds, up to 40 miles (60 km) in a single day, consuming up to 1,000 acres (4 km2) per hour.

Câu 3:   Forestfires_______  .

A. even cause deaths                               B. cannot cause deaths   

C. are not related to wind                         D. do no harm to land

Câu 4:   Forestfires______

A. are not as dangerous as we think               B. can cause erosion

C. cannot cause damage to property               D. are not close to any village

Câu 5:    Which sentence is not true?

A. Plants and trees can prevent erosion.               

B. Floods never occur after a forest fire.

C. California has ever experienced a big forest fire.        

D. There are some villages which are next to forests.

Câu 6:   What is the main idea of the text?

A. Houses, deaths and forest fires                B. Landslides and forest fires

C. Fires inSouthern California                        D. Forest fire destruction

Câu 7:  ______may happen after a forest fire.

A. Wind           B. Water purity         C. Nothing            D. Water pollution

Chọn câu (ứng với A hoặc B, C, D) diễn đạt đúng với nghĩa của câu ban đầu từ câu 8 đến 10:

Câu 8:   The students are happy. They won the poetry contest.

A. The students won the poetry contest  are happy.

B. The students which won the poetry contest are happy.

C. The students who won the poetry contest are happy.

D. The students who won the poetry contest they are happy.

Câu 9:   We cut down many forests. The earth becomes hot.

A. The more we cut down forests, the earth becomes hotter.

B. The more forests we cut down, the hotter the earth becomes.

C. The more we cut down forests, the hotter the earth becomes.

D. The more forests we cut down, the earth becomes hotter.

Câu 10:   Ken doesn’t smoke, and I don’t either.

A. Ken doesn’t smoke, and  neither doI.           

B. Ken doesn’t smoke, and  nor do 

C. A & B are correct.                                          

D. Neither A nor B is correct.

Chọn từ có trọng âm chính nhấn vào âm tiết có vị trí khác với những từ còn lại 11 đến 12:

Câu 11:    A. condition         B. pollutant           C. survival         D. animal

Câu 12:    A. environment       B. advantage        C. potential      D. restaurant

Xác định từ/cụm từ có gạch dưới (ứng với A hoặc B, C, D) cần phải sửa để những câu sau trở thành chính xác từ 13 đến 16:

Câu 13:   It is you who is the most excellent student in this college.

                 A              B              C                        D

Câu 14:   He decided to see the doctor, that is a good idea.

                    A            B                     C       D

Câu 15:   Protecting the environment is the duty of people live anywhere in the world.

                   A                                B                              C       D

Câu 16:   It was nice to see all his family, all of who I have met before.

                  A                            B                C               D

Chọn từ/cụm từ thích hợp (ứng với A hoặc B, C, D) để hoàn thành mỗi câu từ 17 đến 33:

Câu 17:  _______ is a kind of energy formed from the remains of dead plants and animals.

A. Geothermal      B. Nuclear power       C. Solar energy        D. Fossil fuel

Câu 18:   The number of competitors who take part in the Olympic Games increases every year.

A. join               B. happen               C. take place              D. accept

Câu 19:   The Asian Games are_______ every four years in different Asian countries.

A. taken place          B. held               C. happened               D. hold

Câu 20:   I was talking to a businessman_______ works with my father.

A. Þ                     B. who                  C. which                         D. when

Câu 21:   Either I or they_______ enjoying the party now.

A. are                   B. was                 C. were                      D. is

Câu 22:   Jim_______  to his girlfriend on the phone when I_______ in.

A. talked, came                                            B. talked, was coming

C. was talking, was coming                            D. was talking, came

Câu 23:   Neither I nor she_______ seen the film before.

A. were                B. has                   C. was                    D. have

Câu 24:   Be careful_______ these chemicals, they may do harm_______ your health.

A. with-to              B. of-to               C. Þ – for                D. with – for

Câu 25:   The woman next door, to_______ I talked last week, is moving next month.

A. whom                B. her                   C. who                   D. that

Câu 26:   Have you seen the place_______ the graduation ceremony will be held?

A. where               B. in that                 C. which            D. in where that

Câu 27:  The Earth is the only_______ having life in the solar system.

A. constellation          B. star                C. comet              D. planet

Câu 28:   Instead of _______ about the good news, Hilary seemed to be indifferent.

A. to be excited     B. being exciting      C. to excite        D. being excited

Câu 29:  When I rang, Jim_______.

A. had already left     B. already left    C. is already leaving   D. has already left

Câu 30:   _______ were punished as they were late.

A. Both Tom and Ann                  B. All of Tom and Ann

 C. Neither Tom nor Ann               D. Either Tom or Ann

Câu 31:   What I like about you is your enthusiasm for work.

A. desire          B. appreciation         C. concentration         D. eagerness

Câu 32:   Vietnamhas established many national parks to protect wildlife.

A. found              B. maintained          C. set up             D. preserved

Câu 33:  In my hometown, there is a park_______ has a beautiful lake.

A. in which         B. in where             C. which                 D. where

Chọn câu trả lời đúng nhất từ những từ gợi ý sau từ 34 đến 35:

Câu 34:  reading / help / widen my knowledge / relax / my free time

A. It is reading that helps me widen my knowledge and relax in my free time.

B. Reading that helps me widen my knowledge and relax in my free time.

C. It is reading helps me widen my knowledge and relax in my free time.

D. Reading it helps me widen my knowledge and relax in my free time.

Câu 35:  we / plant trees / protect forests /cut

A. We need to plant trees and protect forests from being cut. B. We plant trees and protecting forests from being cut.

C. We should plant trees and protecting forests cutting.    D. We need planting trees and protect forests cutting.

Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng  (A hoặc B, C, D) cho mỗi chỗ trống từ câu 36 đến câu 40:

         The first stamp  (36)____ the world was an English stamp. It was made in 1840. Before that time people paid money  (37)____  the postman for every letter they received and the postman didn't give letters to anybody  (38)____  didn't pay him. An English teacher (39)____  name is Rowland Hill thought much about it. One day he said that people who wrote the letters must pay for them and not the (40)____  . He spoke about to people in the government. Soon all the post offices began to sell little pieces of paper with a stamp on them.

Câu 36:    A. of                          B. in                C. on                 D. beyond

Câu 37:    A. for                         B. to                  C. Þ                   D. at

Câu 38:    A. whom                    B. whose         C. who                   D. which

Câu 39:    A. which                    B. whom          C. that                   D. whose

Câu 40:    A. postmen                B. writers         C. receivers           D. getters

Đáp án đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11

1B

2C

3A

4B

5B

6D

7D

8C

9B

10C

11D

12D

13B

14C

15C

16C

17D

18A

19B

20B

21A

22D

23B

24A

25A

26A

27D

28D

29A

30A

31D

32C

33C

34A

35A

36B

37B

38C

39D

40C

Tuyensinh247 sẽ tiếp tục cập nhật các đề thi học kì 2 môn Anh lớp 11 các em đừng bỏ lỡ nhé!

Tuyensinh247 tổng hợp

>> Học trực tuyến Lớp 11 trên Tuyensinh247.com. Cam kết giúp học sinh lớp 11 học tốt, hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả.

Viết bình luận: Đề thi học kì 2 môn Anh lớp 11 có đáp án năm 2014 (P3)

  •  
Khoá học lớp 2-12 - Tuyensinh247