Đề thi học kì 2 môn Anh lớp 11 có đáp án năm 2014 (P8)

Cập nhật đề thi học kì 2 môn Anh lớp 11 năm học 2013 - 2014 phần 8 cập nhật thứ bảy ngày 10/5/2014 các em tham khảo dưới đây.

ĐỀ THI HỌC KÌ 2 MÔN ANH LỚP 11 NĂM 2014 

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1.  A. cost               B. lost                    C. post              D. office

2.  A. energy            B. go                    C. get                D. government

3.  A. maps              B. clubs                C. stops              D. shops

4.  A. swing              B. swallow             C. answer            D. swim

5. A. needed           B. discarded           C. stopped          D. wanted

 Choose the best answer to complete each of the following sentences.

6.      I was talking to a man_________has worked with my father since last week.

A. when             B. whose                C. who                  D. which

7.      -A: Where is your sister? -B: She is busy_________ dinner in the kitchen.

A. of cooking          B. to cook            C. cooking           D. cook

8.      Human beings have a great influence on the rest of the world.

A. Humans             B. Animals           C. Creatures        D. Beings

9.      Oil, coal, and natural gas are_________.

A. fossil fuels    B. power nuclear   C. geothermal heat   D. solar energy

10.  She often uses Express Money_________. to send money to her parents in the countryside.

A. Exchange       B. Transfer          C. Send              D. Change

11.  I wish you a speedy recovery from your illness to return to work soon.

A. quick             B. slow              C. gradual            D. quickly

12.  Would you like me to post the letter?

A. to discard           B. to deliver          C. to send        D. to subscribe

13.  If she were able to come to the party, she_________herself so much.

A. would have enjoy       B. will enjoy       C. enjoyed        D. would enjoy

14.  The film was about John, _________was a well-known artist.

A. that                B. who                C. whom                  D. whose

15.   Mary, to_________I talked yesterday, is moving toFlorida next Monday.

A. whom             B. whose              C. who                   D. that

16.  _________taught me how to play the guitar when I was at primary school.

 A. It was my uncle that                      B. It has been my uncle

C. It is my uncle he                           D. It was my uncle whom

17.  To become a good guitarist, my uncle tells me that, all I need is to practice regularly.

A. often              B. rarely             C. seldom              D. always

18.   _________for him is one of the most boring things for me to do.

A. Wait                B. Waited          C. Waiting             D. Waits

19.  It is_________we are going to make a three-day trip to Ha Long Bay.

A. in June that         B. in June where        C. June        D. June that

20.  The Vietnamese participants took part in this event with great enthusiasm

A. entered         B. came to       C. were present     D. participated in

21.  Fencing was introduced for the first time_________the 13th Asian Games.

A. at                    B. in                   C. to                   D. on

22.  The job for_________he applied was really challenging.

A. which               B. that                     C. it                    D. whose

23.  My uncle is extremely good at_________ people singing with his guitar.

A. accompanying    B. accompany   C. accompanist    D. accompaniment

24.  Sunday is the day_________few people go to work.

A. on which              B. that                C. when               D. A&C

25.  She tried to protect herself_________the strong wind.

A. with                  B. in                    C. of                   D. from

26.  The chemical _________ from cars and factories make the air, water and soil dangerously dirty.

A. polluting         B. pollution        C. pollutants        D. pollute

27.  The stamp collector only got the stamps and_________the envelopes away.

A. collected         B. threw           C. gathered          D. kept

28.  Water is one of the most important resources_________for our life.

A. we depend on which                              B. which we depend

C. on which we depend                              D. on that we depend

29.  The old man_________a green suit is a famous energy researcher.

A. wearing        B. whom is wearing       C. to wear          D. is wearing

30.  It is the library_________.

A. from which I often borrow books            B. that I often borrow books from

C. where I often borrow books                  D. all are correct

31.  Solar energy is not only_________ and infinite but also clean and safe.

A. plentifully             B. plenties           C. plentiful            D. plenty

32.  The book_________ by Xuan Dieu is a best-seller.

 A. wrote              B. written              C. writing                 D. write

33.  I have something interesting_________.

A. that tells you        B. telling you        C. to say you        D. to tell you

34.  I will_________ every effort to arrive on time.

A. try                    B. take                C. make                D. do

35.  More actions should_________to protect wildlife immediately.

A. been done        B. be taken         C. be done              D. be made

 Read the passage and fill in each blank with one suitable word.

Becoming a collector of something is very interesting. The most interesting is_______(36) stamps because there are so many to choose from. Stamps - collecting _______(37) a hobby of millions of people all over the world for more than some hundred years. Nobody_______(38) how many stamps there are in the world. The _______(39) problem of all for the beginner is just which stamps to collect, as there are so many and nobody could collect them all. Many people collect stamps of one country, perhaps the one they live_______(40) or small group of countries, or a theme. "Thematic collection" means gather all stamps in connection with an idea.

36.  A. collect           B. collection         C. collects          D. collecting

37.   A. is being        B. has been         C. was              D. is

38.  A. have known   B. are knowing      C. knows          D. know

39.  A. big               B. bigger               C. most big      D. biggest

40.   A. in                B. of                     C. on              D. at

Read the following passage and then choose the best answer.

One of the most urgent environment problems in the world today is the shortage of clean water. Having clean drinking water is a basic human right. But acid rain, industrial pollution and garbage have made many sources of water undrinkable. Lakes and even entire seas have become large pools of poison.LakeBaikalinRussiais one of largest lake in the world. It contains a rich variety of animals and plants, including 1,300 rare species that do not exist anywhere else in the world. But they are being destroyed by the massive volumes of industrial pollutants which pour into the lake everyday. Even where law existed, the government did not have the power to enforce them. Most industries simply ignore the regulations. TheMediterranean Seaoccupies 1% of the world's water surface. But it is the dumping ground for 50% of all marine pollution. Almost sixteen countries regularly throw industrial wastes a few miles off shore. Water is free to everyone. A few years ago people thought that the supply of clean water in the world was limitless. Today, many water supplies have been ruined by pollution and sewage. Clean water is now scarce, and we are at last beginning to respect this precious source. We should do something now.

41.  One environment problem in the world today is_________.

A. industrial pollution                              B. population explosion

C. acid rain                                            D. the fresh water shortage

 42.  What is the message to the readers?

A. We should do something to protect our water resources.

B. We should encourage people to use safe water.

C. We should limit the clean water in the world.

D. We should use a lot of clean water.

43.  Many sources of water are not drinkable because of_________.

A. industrial pollution                                          B. acid rain

C. acid rain, industrial pollution and garbage          D. garbage

 44.  What is a serious problem ofLakeBaikal inRussia?

A. The government did not have the power to enforce laws and regulations.

B. It contains a rich variety of animals and plants.

C. It is polluted by massive volumes of industrial wastes discharged into it.

D. It has 1,300 rare species that do not exist anywhere else in the world.

45.  How many countries throw industrial wastes into theMediterranean Sea regularly?

A. nearly 16         B. exactly 16         C. less than 15         D. exactly 15

 Writing

The man to whom I talked last night was very kind

Do you know the woman waiting for us?

A building which is know being rebuilt was destroyed in the fire

We’ve all met Michael Jackson who has visit us for three days

46. The song was interesting. We listened to it last night ( Join the sentencesusing the relative pronoun “which”)

............................................................................................

47.  The man was very kind. I talked to him last night. (Combine the sentences, using preposition + whom or which)

............................................................................................

48.  Do you know the woman who is waiting for us? (Rewrite the sentences, using a present participial phrase. )

...........................................................................................

49.  A building was destroyed in the fire. It is now being rebuilt. (Join the sentences, using the relative pronoun “which”)

...........................................................................................

50.  We've all met Michael Jackson. He has visited us for three days. (Join the sentences, using the relative pronoun “who”)

...........................................................................................

------THE END------

ĐÁP ÁN ĐỀ THI HỌC KÌ 2 MÔN ANH LỚP 11 NĂM 2014 

1C

2A

3B

4C

5C

6C

7C

8A

9A

10B

11A

12C

13D

14B

15A

16A

17A

18C

19A

20D

21A

22A

23A

24D

25D

26C

27B

28B

29A

30D

31C

32B

33D

34C

35B

36D

37B

38C

39D

40A

41D

42A

43C

44C

45A

Writing

46. The song to which we listen last night was very interesting.

47. The man to whom I talked last night was very kind

48. Do you know the woman waiting for us?

49. A building which is know being rebuilt was destroyed in the fire

50. We’ve all met Michael Jackson who has visit us for three days

Các em chú ý theo dõi các đề thi học kì 2 môn Anh lớp 11 tiếp theo trên Tuyensinh247.com nhé!

Tuyensinh247 tổng hợp


>> Học trực tuyến Lớp 11 trên Tuyensinh247.com. Cam kết giúp học sinh lớp 11 học tốt, hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả.

1 bình luận: Đề thi học kì 2 môn Anh lớp 11 có đáp án năm 2014 (P8)

  •  
Gửi bài tập - Có ngay lời giải!