Đề thi học kì 2 môn Anh lớp 10 có đáp án năm 2014 (P1)

Cập nhật đề thi học kì II lớp 10 có đáp án môn Tiếng Anh năm 2014 các em tham khảo dưới đây.

ĐỀ THI HỌC KÌ II LỚP 10 MÔN TIẾNG ANH CÓ ĐÁP ÁN NĂM 2014 - ĐỀ SỐ 1

I. Tìm một từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với những từ còn lại trong các câu sau.

Câu 1:     A. ought             B. would                    C. should         D. could

Câu 2:     A. organized       B. happened         C. filled        D.photographed

Câu 3:     A. thief                  B. these                      C. their          D. thus

Câu 4:     A. arrow                B. throw               C. bowl          D. knowledge

Câu 5:     A. events               B. footballs                C. films          D. violins

II. Chọn phương án đúng A hoặc B, C, D để hoàn thành các câu sau đây.

Câu 6: I hope that you .................... a good time tomorrow.

A. will have           B. are having            C. shall have      D. are going to have

Câu 7: I’m learning English ………….... English songs.

A. singing             B. to singing                    C. for sing         D. to sing

Câu 8: The paper has ………….. good news today.

A. some                     B. a                           C. the                 D. an

Câu 9: Jack will miss his bus ……………... he leaves now.

A. if                       B. when                    C. until                 D. unless

Câu 10: I spent the evening …………... with my friends.

A. to chat                   B. chatting                 C. chat          D. for chatting

Câu 11: The …………. are those who can not speak.

A. deaf                     B. sighted                 C. blind            D. dumb

Câu 12: You look very tired, you .............. stay at home and relax.

A. have                     B. are                           C. should              D. will

Câu 13: She likes her children ……………. to the dentist every six months.

A. go                           B. going                     C. to go            D. to going

Câu 14: Marie Curie …………... the Radium Institute in 1914.

A. found                   B. organized                 C. founded          D. set off

Câu 15: Dinosaurs were one of the first …….... which existed on the Earth.

A. species                    B. immigrants             C. settlers          D. pioneers

Câu 16: The …………... are those who don’t have jobs.

A. unemployment       B. unemployed     C. unemployers     D. unemployees

Câu 17: .................. is our national anthem composed?

A. By whom                B. Whom              C. By who            D. With whom

Câu 18: The lift is out of order, ................ is too bad.

A. that                   B. which                          C. who              D. where

Câu 19: What should we do to reduce the level of ………….....?

A. pollutes            B. pollution                     C. pollute              D. polluting

Câu 20: There are various ……………... and animals in tropical forests.

A. planter               B. plant                   C. plantations             D. plants

Câu 21: The boy is wearing a(n) ............ shirt. It’s too long and lose.

A. oversized     B. small-sized         C. large-sized     D. medium-sized

Câu 22: London is ………... the river Thames.

A. in                       B. at                            C. of                   D. on

Câu 23: “Are you single or married?” is to ask about one’s ..............

A. nationality            B. address           C. marital status       D. occupation

Câu 24: Three- quarters of the Earth is covered by ..........

A. mountains               B. sand                C. seas and oceans    D. soil

Câu 25: Children in Ms Thuy’s class are dumb, deaf and ............. retarded.

A. spiritedly               B. totally                 C. mentally         D. normally

Câu 26: What a ………. person the old woman was!

A. humanism              B. human               C. humanitarian        D. humane

Câu 27: He will ring us up when he …………. in Paris.

A. will arrive               B. arrived                  C. arrives           D. would arrive

Câu 28: “ ... …………do you go swimming?” – “Twice a week”.

A. How long               B. How often                  C. What time         D. How

Câu 29: ………….. to watch TV a lot when you were small?

A. Did you use     B. Were you using    C. Did you get used     D. Were you used

Câu 30: She ………….. on a cruise next summer.

A. goes                 B. will go                  C. is going to go         D. is going

III. Chọn phương án đúng A hoặc B, C, D ứng với từ hoặc cụm từ cần phải sửa để các câu sau trở thành câu đúng.

Câu 31:  To live healthily (A) we should do (B) exercises regularly(C) and stop smoke (D). 

Câu 32:  Last Sunday I stayed (A) at (B) home to make (C) my homework (D) 

Câu 33:  People (A) are asked not cut (B) a lot of trees (C) for firewood (D).             

Câu 34:  This is (A) the first (B) time I  eat (C) honey with (D) spaghetti.                

Câu 35:  Music (A) is clear (B) different from (C) language (D).                               

IV. Chọn phương án A hoặc B, C, D ứng với câu có nghĩa gần nhất với mỗi câu cho sẵn dưới đây.

Câu 36: It took me the whole day to tour around the city.

A. I spent the whole day tour around the city.        

B. I spent the whole day with touring around the city.

C. I spent the whole day in touring around the city.                                        

   D. I spent the whole day touring around the city.

Câu 37: This is the girl. I saw her at school yesterday.

A. This is the girl whom I saw at school yesterday.

B. This is the girl about who I saw at school yesterday.

C. This is the girl on whom I saw at school yesterday.

D. This is the girl of who I saw at school yesterday.

Câu 38: Jane missed the bus. She went to school late.

A. Jane went to school late and she missed the bus.

B. Jane went to school late though she missed the bus.

C. Jane went to school late because she missed the bus.

D. Jane went to school late but she missed the bus.

Câu 39: This movie is not as interesting as the one I saw yesterday.

A. The movie I saw yesterday is as interesting as this one.

B. The movie I saw yesterday is more interesting than this one.

C. The movie I saw yesterday is not so interesting as this one.

D. The movie I saw yesterday is interesting than this one.

Câu 40: I can’t put on these shoes. They are too small for me.

A. My feet are not big enough for these shoes.        

B. These shoes are not big enough for my feet.

C. These shoes are too small enough for my feet.    

D. My feet are too small to get in these shoes.

V. Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng A hoặc B, C, D cho mỗi câu sau.

Not so long ago, people only used the telephone to make phone calls. Now, thanks to computers, people use their phones to do much more. They can bank by phone, rent videos by phone, and event shop by phone. It is also possible to send letters and reports by faxing them over telephone lines. People can even use phone lines to send message from one computer to another computer by electric mail, or e-mail.

But you don’t need to be at home or at the office to use the phone anymore. You can carry a cellular phone in your pocket or keep one in your car. With a cellular phone, anyone who can talk and walk can also phone and walk. You don’t have to look for a pay phone to make a call anymore. Now you can take your calls with you anymore.

Câu 41: With a cellular phone you can ...

A. only take photos.                                    B. only carry it in your pocket.

C. make a call phone everywhere you want.    D. only keep it in your car.

Câu 42: People didn’t use to ...

A. make phone calls only in the office.                B. shop by phone.

C. make only phone calls with the telephone.  D. make phone calls only at home.

Câu 43: The word “pay phone” means ....

A. you can phone free of charge.                      B. you pay for the call.

C. the phone pays you.                                    D. you don’t pay for the call.

Câu 44: The main topic of the passage is ...

A. the convenience of a cellular phone.             B. the use of a telephone in the past.

C. current use of telephones.                           D. the use of a cellular phone.

Câu 45: What are advantages of having a cell phone?

A. You can keep it in you car.                     B. You can carry it in your pocket.

C. With it, you can phone and walk.             D. All A, B and C.

VI. Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng A hoặc B, C, D cho mỗi chỗ trống.

Louis Braille was born in 1809 ...(46)... Coupvray. He was a French ...(47)... of the blind. He himself was blind from the age of three, and in 1818 he went to the National Institute ...(48)... the Young Blind in Paris. Soon showing marked ...(49)... in both science and music, he became famous in Paris as an organist and violoncellist. In 1826 Braille began teaching the blind in the institute. Braille is known for his idea of modifying the Barbier “pointing writing” system, used for coded army messages, to enable the blind to read. Pointing writing ...(50)... of embossed dots and dashes on cardboard; the Braille system derived from it is used successfully today, in slightly modified form, and in many countries.

Câu 46:   A. on                      B. in                 C. at                           D. of

Câu 47:   A. lawyer               B. teacher          C. doctor             D. designer

Câu 48:   A. for                     B. to                  C. with             D. of

Câu 49:   A. intelligence        B. ability           C. activity          D. determination

Câu 50:   A. consists         B. contains           C. combines       D. comprises

--- THE END ---

ĐÁP ÁN ĐỀ THI HỌC KÌ II MÔN TIẾNG ANH LỚP 10 NĂM 2014 - ĐỀ SỐ 1

1A

2D

3A

4D

5A

6A

7D

8A

9D

10B

11D

12C

13B

14A

15A

16B

17A

18B

19B

20D

21A

22D

23C

24C

25C

26C

27C

28C

29A

30C

31D

32C

33B

34C

35B

36A

37C

38C

39B

40B

41C

42B

43B

44C

45D

46B

47B

48A

49B

50A

Tuyensinh247 sẽ tiếp tục cập nhật các đề thi học kì 2 môn Anh lớp 10 có đáp án năm 2014 các em chú ý theo dõi nhé!

Tuyensinh247 tổng hợp

>>Học trực tuyến Lớp 10 trên Tuyensinh247.com, mọi lúc, mọi nơi tất cả các môn. Các thầy cô giỏi nổi tiếng, dạy hay dễ hiểu

Viết bình luận: Đề thi học kì 2 môn Anh lớp 10 có đáp án năm 2014 (P1)

  •  
Gửi bài tập - Có ngay lời giải!