Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D,A1 năm 2014 lần 3 THPT Chuyên ĐH Vinh

Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D,A1 năm 2014 THPT Chuyên ĐH Vinh lần 3 các em tham khảo dưới đây.

ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN TIẾNG ANH NĂM 2014 LẦN 3 THPT CHUYÊN ĐH VINH

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. comfortable        B. syllable         C. able       D. capable

Question 2: A. habitat         B. protection        C. essential       D. priority

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions.

Question  3:  “I’m very sorry for what happened but you will just have to accept the truth.” Laura said to her friend.

A. Laura took the responsibility for what had happened.

B. Laura didn’t mean to tell the truth.

C. Laura apologized to her friend for what had happened.

D. Laura consoled her friend.

Question 4:   No matter how hard he tried, Mike could not make sense of his economics textbook.

A. Mike could not understand his economics textbook because he hardly tried to at all.

B. In spite of his efforts, Mike was unable to understand the contents of his economics textbook.

C. If Mike had studied harder, he would have been able to comprehend what was in his economics textbook.

D. It was impossible for Mike to understand his economics textbook without making a great effort.

Question 5:   I have seen all of her films but one.

A. I have seen only one film of hers.

B. I have seen one of her films.

C. There is only one film of hers that I have not seen.

D. I have finished seeing even one film of hers.

Question 6:   Many people are afraid of sharks, but they rarely attack people.

A. Although sharks rarely attack people, many people are afraid of them.

B. Many people are afraid of sharks because they are dangerous.

C. Rarely attacked by sharks, many people are, therefore, afraid of them.

D. Sharks rarely attack people because many people are afraid of them.

Question 7:   In 1908, the Irish explorer Earnest Shackleton was on the point of reaching the South Pole when he decided to turn back.

A. The Irish explorer Earnest Shackleton couldn’t see the point of reaching the South Pole in 1908, so he chose to go back.

B. In 1908, Earnest Shackleton, who was an explorer from Ireland, reached the South Pole just when he was deciding to return.

C. At the point when the Irish explorer Earnest Shackleton thought about turning around, he was on his way to the South Pole.

D. Earnest Shackleton, who was an Irish explorer, came close to the South Pole in 1908, but then he made up his mind to go back.

Question 8:   “All right, it’s true. I was nervous,” said the girl.

A. The girl admitted to have been nervous.           

B. The girl decided that she had been nervous.

C. The girl denied being nervous.                          

D. The girl admitted that she had been nervous.

Question 9:   People say that Carter was the best director of his time.

A. Carter is said to be the best director of his time.

B. Carter is said to have been the best director of his time.

C. It was said that Carter was the best director of his time.

D. Carter was said to have been the best director of his time.

Question 10:   I’d rather you did not park here.

A. Parking here is permitted.                      B. I did not park here.

C. Would you mind not parking here?         D. I would like you to park here.

 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the

position of the main stress in each of the following questions.

Question 11: A. particular     B. interesting     C. significant    D. curriculum

Question 12: A. eradicate   B. independent    C. agricultural   D. optimistic

Question 13: A. casual      B. prepare        C. prosperity      D. historical

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 14:   Because Jack defaulted on his loan, the bank took him to court.

A. failed to pay                             B. paid in full                  

C. had a bad personality               D. was paid much money

Question 15:   His career in the illicit drug trade ended with the police raid this morning.

A. elicited               B. irregular             C. secret             D. legal

 Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the following blanks.

The Great Wall  (16)_______ for  5,000 kilometers across China from the East coast to the Gobi Desert. This biggest of all building projects was begun 2,000 years ago during Qin Dynasty. (17)_______built walls were all joined up to form one huge line, supposedly to (18)_______any invading nomads. The project used thousands of workers, many of (19)_______ were prisoners. (20)_______180 million cubic meters of earth were used to form the wall’s core.

The wall was not particularly successful as a deterrent to invaders. However, it was very useful as a kind of ancient, elevated motorway. Men and equipment could be  (21)_______    moved along the wall, through the previously inhospitable, mountainous land.

Also, a very useful communication system was developed between the different sections of the wall. Smoke signals were used (22)_______messages quickly anywhere along the wall’s length.

Now,  the  Great  Wall  is  China’s  most  popular     (23)_______.  It  has  suffered  some  decay  and

destruction over the centuries. Parts have been worn away by the wind and weather. Other sections have
been destroyed by local peasants who carried off the materials to make their own homes. However, the wall
is still a (n) (24)_______   sight, and a lasting monument to the (25)______Chinese civilization that created it.

Question 16: A. stretches      B. lengthens      C. balances         D. lasts

Question 17: A. Detachedly    B. Separately    C. Privately    D. Individually

Question 18: A. keep on    B. keep out     C. keep from      D. drive away   

Question 19: A. who          B. which           C. whom            D. them   

Question 20: A. Or so      B. Somewhat       C. Around       D. Approximate

Question 21: A. easily      B. difficultly         C. easier          D. quicker   

Question 22: A. to sending      B. to take      C. to send        D. to taking

Question 23: A. tour guide     B. tourist business   C. tourist centre  

                    D. tourist attraction 

Question 24: A. delighting     B. scaring        C. boring        D. amazing

Question 25: A. antique        B. old            C. aged           D. ancient

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 26:   Crime invention is as crucial in the workplace like it is in the home or neighborhood.

A. Crime invention        B  crucial           C  like           D neighborhood.

Question 27:   It would be much better if everyone were charged for the amount of rubbish one produced.

A much better        B  were            C amount of                  D one

Question 28:   Of the more than 1,300 volcanoes in the world, only about 600 can classify as active.

A volcanoes        B  only            C  classify               D active

Question 29:  When I got to the passport control, there was a long line of people waited to show their

A got to          B a long line         C  waited               D to show 

Question 30:   Finished her household chores, Mary decided to do some shopping.

A finished          B household chores           C to do           D shopping

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Psychologists  who  study  information  processing  have  identified  and  described  several  memory structures that clarify how our memory works. They include the sensory register short-term memory, and long-term memory. Each structure varies as to how much information it can hold and for how long.

A description of how human process information typically begins with environmental stimuli. Our sense receptors are constantly stimulated by visual, auditory, tactile, olfactory, and gustatory stimuli. These experiences are initially recorded in the sensory register, so named because information is thought to be encoded there in the same form in which it was perceived. The purpose of the sensory register is to hold information one to three seconds. Information not recognized or otherwise selected by us disappears from the  system. The  sensory register  can  hold  about  twelve  items  of  information  at  a  time. Typists  make extensive use of the sensory register in order to remember words just long enough to get them typed. If no further processing takes place, a typist’s ability to recall that information later is minimal. Similarly, most of us have had the experience of reading an entire page of text, only to discover when we got to the bottom of the page, we couldn’t say anything about it except that we had indeed “read” every word.

Once information has been recognized as meaningful, it is sent to short-term memory. In this case, short-term is approximately 20 seconds. While this may seem surprising, it can be easily demonstrated. If you were asked to dial an unfamiliar phone number, received a busy signal, and were then distracted by something or someone else for 15 to 20 seconds, chances are you would have forgotten the number at that point. Short-term memory is often referred to as “working” memory.

Most cognitive psychologists believe that the storage capacity of long-term memory is unlimited and contains  a  permanent  record  of  everything  an  individual  has learned  and  experienced.  Information  is encoded there to enhance its meaningfulness and organization so that it can be easily retrieved when necessary.

Question 31:      What is the purpose of the passage?

A. To explain how our memory processes information.

B. To describe the sensory register.

C. To explain why we sometimes forget information.

D. To compare short-term and long-term memory.

Question 32:   The word “They” in paragraph 1 refers to__________.

A. psychologists                                         B. information    

C. memory structures                                 D. environmental stimuli

Question 33:      The word “stimuli” in lines 4 and 5   is closest in meaning to__________.

A. objects or events that activate our memory.    

C. things that help us to later recall what happened.

B. objects we consider attractive.                          

D. situations in which we experience emotions.

Question 34:      According to the passage, typists are unable to recall information they type if__________.

A. they are tired.

B. they are distracted by something or someone.

C. they have too much work to be able to process it all.

D. they do not recognize it as meaningful enough to remember.

Question 35:      The word “minimal” in paragraph 2   is closest in meaning to__________.

A. very big           B. very good         C. very pretty        D. very small

Question 36:      According to the passage, which type of information is sent to short-term memory?

A. Information we need for three seconds or less.   

C. Information that is relevant to us.

B. Information that surprises us.                              

D. Environmental stimuli we do not perceive.

Question 37:    It can be inferred that   short-term memory is called “working” memory because________.

A. we use it extensively when we are working.

B. it holds information we are working on at a given moment.

C. it is very difficult to use effectively.

D. we must work hard to retrieve information from it.

Question 38:      The word “capacity” in paragraph 4   is closest in meaning to__________.

A. size                B. quality               C. location               D. time

Question 39:      The word “retrieved” in paragraph 4   is closest in meaning to__________.

A. bought             B. interrupted          C. recovered            D. forgotten

Question 40:      Which of the following would we most easily retrieve from long-term memory?

A. A wrong telephone number we dialed.              

B. The face of a stranger on the street.

C. The birth date of our child.                                 

D. Voices from the television in the background.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 41:   The pilot miraculously survived the crash unscathed.

A. unsurprised          B. unhurt             C. unhappy          D. undeterred

Question 42:   Ponce de Leon searched in vain for a means of rejuvenating the aged.

A. making weary again                      B. making wealthy again

C. making young again                     D. making merry again

Question 43:   Tennis wear has become a very lucrative business for both manufacturers and tennis stars.

A. illegal          B. expansive         C. circumstantial         D. profitable

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct sentence that is made by the following words given.

Question 44:   plants/animals/survive/ oxygen.

A. Neither plants nor animals can survive having oxygen.

B. Neither plants or animals can survive without oxygen.

C. Neither plants nor animals can survive without oxygen.

D. Not plants nor animals can survive with no oxygen.

Question 45:   Never/history/humanity/there/be/more people/live/world.

A. Never in the history of humanity there are more people living in this world.

B. Never in the history of humanity has there been more people to live in this world.

C. Never in the history of humanity are there more people living in this world.

D. Never in the history of humanity have there been more people living in this world

 Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

After the Anasazi abandoned southwestern Colorado in the late 1200s or early 1300s, history’s pages are blank. The Anasazi were masons and apartment builders who occupied the deserts, river valleys, and mesas of this region for over a thousand years, building structures that have weathered the test of time.

The first Europeans to visit southwestern Colorado were the ever-restless, ambitious Spanish, who sought gold, pelts, and slaves. In 1765, under orders from the Spanish governor in Santa Fe, Juan Maria Antonio Rivera led a prospecting and trading party into the region. Near the Dolores River in southwestern Colorado, he found some insignificant silver-bearing rocks, and it is thought that it was he who named the mountains nearby the Sierra de la Plata or the Silver Mountains. Rivera found little of commercial value that would  interest  his  superiors  in  Santa  Fe,  but  he  did  open  up  a  route  that  would  soon  lead  to  the establishment of the Old Spanish Trail. This expedition and others to follow left names on the land which are only reminders we have today that the Spanish once explored this region.

In 1776, one of the men who had accompanied Rivera, Andre Muniz, acted as a guide for another expedition. That party entered southwestern Colorado in search of a route west to California, traveling near today’s towns of Durango and Dolores. Along the way, they camped at the base of a large green mesa which today carries the name Mesa Verde. They were the first Europeans to record the discovery of an Anasazi archeological site in southwestern Colorado.

By the early 1800s, American mountain men and trappers were exploring the area in their quest for beaver pelts. Men like Peg-leg Smith were outfitted with supplies in the crossroads trapping town of Taos, New Mexico. These adventurous American trappers were a tough bunch. They, possibly more than any other newcomers, penetrated deeply into the mountain fastness of southwestern Colorado, bringing back valuable information about the area and discovering new routes through the mountains. One of the trappers, William Becknell, the father of the Santa Fe Trail, camped in the area of Mesa Verde, where he found pottery shards, stone houses, and other Anasazi remains.

Question 46:      What does the passage mainly discuss?

A. The Spanish influence in Colorado.                   

B. The history of the Anasazi in Colorado.

C. Early exploration of Colorado.                           

D. Economic exploitation of Colorado.

Question 47:      The phrase “weathered the test of time” in paragraph 1 means that__________

A. The Anasazi culture was very old.

B. Anasazi buildings can still be seen.

C. The Anasazi abandoned Colorado because of the desert conditions.

D. Climatic conditions have changed since the time of the Anasazi.

Question 48:  Why does the author mention “gold, pelts, and slaves” in paragraph 2 ?

A. To classify the natural resources.    

 B. To criticize the cruelty of the Spanish.

C. To point out the wealth of the region.      

 D. To show commercial interest in the region.

Question 49:      The phrase “the region” in paragraph 2 refers to__________

A. Sierra de la Plata   B. Santa Fe   C. southwestern Colorado   D. New Mexico

Question 50:      It can be concluded from the lines 10-11 that__________

A. many places have Spanish names.

B. Rivera’s expedition was unsuccessful.

C. not much is known of the Spanish exploration of the region.

D. the Spanish culture quickly overtook the native culture.

Question 51:      The purpose of the expedition of 1776 was__________

A. to look for a way to reach California.                

B. to study the archaeology of the region.

C. to look for silver in the mountains.                     

D. to build the towns of Durango and Dolores.

Question 52:      In paragraph 4, the author suggests that__________

A. American trappers traded with the Spanish.

B. mountain men and trappers survived in harsh conditions.

C. Peg-leg Smith owned a trading post in New Mexico.

D. beaver pelts were becoming scarce in Colorado in the 1800s.

Question 53:      Which of the following is most likely true about William Becknell?

A. He collected Anasazi pottery.

B. He was well-educated about the Anasazi culture.

C. He built the Santa Fe Trail.

D. He was wealthy from selling beaver pelts.

Question 54:      Which of the following best describes the organization of the passage?

A. A comparison of Spanish and American expeditions.

B. A description of southwestern Colorado.

C. An illustration of archaeological discovery.

D. A historical account of southwestern Colorado .

Question 55:      Which of the following sentences should NOT be included in a summary of this passage?

A. The discovery of gold and silver changed Colorado history.

B. The Anasazi were early inhabitants of Colorado.

C. The Spanish were the first Europeans to explore Colorado.

D. Economic interests influenced the exploration of Colorado.

 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 56:   Jane has never tried Sushi, _________she intend to.

A. neither has          B. not either           C. nor              D. nor does

Question 57:   Fashion design,_________all types of design, has been greatly aided by computers.

A. as                B. similar            C. like                D. such as

Question 58:   ________of Albania was once forested, but________of the original vegetation remains, due to centuries of clearing and livestock grazing.

A. Much-little          B. Most-any          C. Some-few         D. Many-more

Question 59:      They have considered all the 50 applications, ________seems suitable for the position.

A. none of which    B. none of whom   C. none of these    D. none of them

Question 60:   The restaurant has a very ________ menu. Every day there are several delicious dishes to choose from.

A. variable            B. variegated           C. various           D. varied

Question 61:   This surface ________rough but it ________smooth.

A. feels/touches      B. appears/tastes    C. sees/smells     D. looks/feels

Question 62:      Don’t blame me for what I did. ________differently in my place?

A. Would you act                                           B. Would you acted

C. Wouldn’t you act                                       D. Would you have acted

Question 63:   Not until ________.

A. I approached the flat that I realized that it was completely empty.

B. did I approach the flat that I realized that it was completely empty.

C. I approached the flat did I realize that it was completely empty.

D. did I approach the flat I realized that it was completely empty.

Question 64:   I’m sure that you can recognize her at the station; she________a red raincoat.

A. will be wearing   B. will have been wearing C. is going to wear   D. will have worn

Question 65:    Tom: “ Isn’t this soup terrible!”

Mary: “I thought it was very nice.”

Tom: “_________”

A. You mustn’t be serious!                              B. You must be kidding!

C. Don’t you like it?                                        D. Why? What’s wrong with it?

Question 66:   This________dictionary includes a few animations.

A. electrifying           B. electronic           C. electric              D. electrical

Question 67:   The bag did not ________any electrical items as they had been informed.

A. consist of            B. contain              C. include               D. hold

Question 68:    Jane: “Do you know that this house is haunted?”                 Steve: “________.”

A. Where on earth have you been?        B. Haunted? You’re pulling my leg!

C. Who was haunted?                           D. Yes, I would. Go ahead.

Question 69:   All the seats in_________class had been taken, so she had to buy a more expensive ticket.

A. reserved            B. economy            C. luxury            D. booked

Question 70:   Paris has_________as the capital of light.

A. long known  B. been known long  C. been long known   D. long been known

Question 71:   All ________was very interesting. I am surprised you didn’t like it.

A. of books          B. of book          C. of the books         D. of the book

Question 72:    Laura: “Computers certainly have changed our world.”

Jane: “Yes, they make ________to store information.”

A. easier for people   B. it easy people  C. people easier  D. it easier for people

Question 73:    I wish my mother______when she does the housework or, at least, I wish she_____in tune.

A. hadn’t sung-will be singing                         B. won’t sing- can’t sing

C. wouldn’t sing-would sing                            D. couldn’t have sung-sang

Question 74:   Unlike many modernist poets,   ________based on ordinary speech.

A. the poetry written by Robert Frost              B. the works of Robert Frost were

C. Robert Frost wrote poems that were           D. Robert Frost’s poems were

Question 75:   You _________exhausted! You haven’t had a break all day.

A. should be       B. must be      C. must have been      D. might be

Question 76:      A bomb ________when a lot of people were shopping in the mall, and killed many of them.

A. went out           B. went up            C. went off            D. was exploded

Question 77:   Not having written about the environment topic, ________a low mark.

A. the teacher gave                                      B. I was given

C. my presentation was given                        D. the teacher gave me

Question 78:      She worships the sun and ________she always spends her holidays in Greece.

A. nevertheless       B. accordingly        C. yet             D. however

Question 79:   I waited in Time Square for Mary for more than two hours, but she never________.

A. showed up        B. turned in      C. hung around       D. pulled of

Question 80:      James hates his new job. It’s such a different field and he feels like   ________.

A. in hot water                                             B. a fish out of water

C. a big fish in a small pond                         D. water off a duck’s back

----------- The end ----------

ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN TIẾNG ANH NĂM 2014 LẦN 3 THPT CHUYÊN ĐH VINH

1C

2C 

 3D

 4B

 5C

 6A

 7D

 8D

 9B

 10C

 11B

 12A

 13A

14B 

15D 

 16A

 17B

 18B

 19C

 20C

 21A

 22C

 23D

 24D

 25D

 26C

 27D

 28C

 29C

 30A

 31A

 32C

 33A

 34D

 35D

 36C

 37B

 38A

 39C

 40C

41B 

42C 

43 D

 44C

 45D

 46C

 47B

 48D

 49C

 50A

 51A

 52B

 53C

 54D

 55A

 56D

 57C

 58A

 59A

 60D

 61D

 62D

 63C

 64A

 65B

 66B

 67B

 68B

 69B

 70D

 71D

 72D

 73C

 74C

 75B

 76C

 77B

 78B

 79A

 80B

Các em chú ý theo dõi các đề thi thử đại học môn Anh năm 2014 tiếp theo trên Tuyensinh247 nhé!

Tuyensinh247 tổng hợp

Viết bình luận: Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D,A1 năm 2014 lần 3 THPT Chuyên ĐH Vinh

  •  
Gửi bài tập - Có ngay lời giải!