Đề thi thử THPTQG môn Anh 2017 - THPT Quảng Xương 1

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh trường THPT Quảng Xương 1 tỉnh Thanh Hóa có đáp án, các em theo dõi bên dưới đây:

 SỞ GD&ĐT THANH HÓA

 

TRƯỜNG THPT QUẢNG XƯƠNG 1 

ĐỀ THỬ THPT QUỐC GIA LẦN 1 NĂM HỌC 2016 - 2017

ĐỀ THI MÔN TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

 

1.   The wooden fence surrounded the factory is beginning to fall down because of the rain.

A.    is begining          B. wooden               C. surrounded               D. because of

2.   The amounts of oxygen and nitrogen in the air almost always remain stable, but the amount of water vapor vary considerably.

A.    vary                B. almost always         C. The amount of         D. stable

3.   Quinine, cinnnamon, and other useful substances are all derived of the bark of trees.

A.    are        B. bark of trees          C. derived of             D. other useful substances

 Read the following passage and mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 4 to 10.

During the seventeenth and eighteenth centuries, almost nothing was written about the contributions of women during the colonial period and the early history of the newly formed United States. Lacking the right to vote and absent from the seats of power, women were not considered an important force in history. Anne Bradstreet wrote some significant poetry in the seventeenth century, Mercy Otis Warren produced the best contemporary history of the American Revolution,  and Abigail Adams penned important letters showing she exercised great political influence over her husband, John, the second President of the United States. But little or no notice was taken of these contributions. During these centuries, women remained invisible in history books.Throughout the nineteenth century, this lack of visibility continued, despite the efforts of female authors writing about women. These writers, like most of their male counterparts, were amateur historians. Their writings were celebratory in nature, and they were uncritical in their selection and use of sources.During the nineteenth century, however, certain feminists showed a keen sense of history by keeping records of activities in which women were engaged. National, regional, and local women's organizations compiled accounts of their doings. Personal correspondence, newspaper clippings, and souvenirs were saved and stored. These sources from the core of the two greatest collections of women's history in the United States one at the Elizabeth and Arthur Schlesinger Library at  Radcliffe College, and the other the Sophia Smith Collection at Smith College. Such sources have provided valuable materials for later Generations of historians.Despite the gathering of more information about ordinary women during the nineteenth Century, most of the writing about women conformed to the "great women" theory of History, just as much of mainstream American history concentrated on "great men." To demonstrate that women were  making significant contributions to American life, female authors singled out women leaders and wrote biographies, or else important women produced their autobiographies. Most of these leaders were involved in public life as reformers, activists working for women's right to vote, or authors, and were not representative at all of the great of ordinary woman. The lives of ordinary people continued, generally, to be untold in the American histories being published.

 

 

4.   In the last paragraph, the author mentions all of the following as possible roles of nineteenth- century "great women" EXCEPT                   

A.    reformers        B. politician  C. activists for women's rights         D. authors

5.   The word "they" in the 2nd  paragraph refers to                

A.    sources             B. efforts              C. authors                      D. counterparts

6.   In the first paragraph, Bradstreet, Warren, and Adams are mentioned to show that                 

A.    even the contributions of outstanding women were ignored

B.    poetry produced by women was more readily accepted than other writing by women

C.    only three women were able to get their writing published

D.    a woman's status was changed by marriage

7.   The word "representative" in the last paragraph is closest in meaning to                _

A.    satisfied         B. typical               C. distinctive                D. supportive

8.   In the 2nd  paragraph, what weakness in nineteenth-century histories does the author point out?

A.    The sources of the information they were based on were not necessarily accurate.

B.    They were printed on poor-quality paper.

C.    They left out discussion of the influence of money on politics.

D.    They put too much emphasis on daily activities.

9.     What use was made of the nineteenth-century women's history materials in the Schlesinger Library and the Sophia Smith Collection?

A.    They provided valuable information for twentieth- century historical researchers.

B.    They formed the basis of college courses in the nineteenth century.

C.    They were shared among women's colleges throughout the United States.

D.    They were combined and published in a multivolume encyclopedia.

10.   What does the passage mainly discuss?

A.    The place of American women in written histories

B.    The "great women" approach to history used by American historians

C.    The keen sense of history shown by American women

D.    The role of literature in early American histories

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

 

11.   I would rather you wore something more formal to work.

A.    I'd prefer you wearing something more formal to work.

B.    I'd prefer you to wear something more formal to work.

C.    I'd prefer you should wear something more formal to work.

D.    I'd prefer you wear something more formal to work.

12.   Had we left any later, we would have missed the train.

A.    We didn't miss the train because it left late.

B.    We left too late to catch the train.

C.    Because the train was late, we missed it.

D.    We almost missed the train. 

 

13.   "Why can't you do your work more carefully?" said Henry's boss.

A.    Henry's boss criticized him for doing his job carelessly.

B.    Henry's boss asked him not to do his job with care.

C.    Henry's boss suggested doing the job more carefully.

D.    Henry's boss warned him to to the job carefully. 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

 

 

14.  A. lives                  B. plays                C. works              D. buys

 

15.  A. picked                B. worked              C. naked              D. booked

 

 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

16.   He felt tired. However, he was determined to continue to climb up the mountain.

A.    Tired as he might feel, he was determined to continue to climb up the mountain

B.    He felt so tired that he was determined to continue to climb up the mountain.

C.    Feeling very tired, he was determined to continue to climb up the mountain.

D.    As a result of his tiredness, he was determined to continue to climb up the mountain.

17.   The agreement ended six-month negotiation. It was signed yesterday.

A.    The agreement which ends six-month negotiation was signed yesterday.

B.    The negotiation which lasted six months was signed yesterday.

C.    The agreement which was signed yesterday lasted six months.

D.    The agreement which was signed yesterday ended six-month negotiation. 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position ofprimary stress in eachof the followingquestions.

 

 

18.  A. cosmetics

B. fertility

C. experience

D. economics

 

19.  A. informality

B. appropriate

C. situation

D. entertainment

 

 Read the following passage and mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 20 to 27It is commonly believed that school is where people go to get an education. Nevertheless, it has been said that today children interrupt their education to go to school. The difference between schooling and education implied by this remark is important.Education is much more open-ended and all-inclusive than schooling. Education knows no limits. It can take place anywhere, whether in the shower or on the job, whether in the kitchen or on a tractor. It includes both the formal learning that takes place in school and the whole universe of informal learning. The agent (doer) of education can vary from respected grandparents to the people arguing about politics on the radio, from a child to a famous scientist. Whereas schooling has a certain predictability, education quite often produces surprises. A chance conversation with a stranger may lead a person to discover how little is known of other religions. People receive education from infancy on. Education, then, is a very broad, inclusive term; it is a lifelong process, a process that starts long before the start of school, and one that should be a necessary part of one's entire life.Schooling, on the other hand, is a specific, formalized process, whose general pattern varies little from one setting to the next. Throughout a country, children arrive at school at about the same time, take the assigned seats, are taught by an adult, use similar textbooks, do homework, take exams, and so on. The pieces of reality that are to be learned, whether they are the alphabet or an   understanding of the workings of governments, have been limited by the subjects being taught. For example, high school students know that they are not likely to find out in their classes the truth about political problems in their society or what the newest filmmakers are experimenting with. There are clear and undoubted conditions surrounding the formalized process of schooling.

20.   In the passage, the expression "children interrupt their education to go to school" mostly implies that                                          .

A.    schooling prevents people discovering things

B.    schooling takes place everywhere

C.    all of life is an education

D.    education is totally ruined by schooling

21.   What does the writer mean by saying "education quite often produces surprises"?

A.    Educators often produce surprises.

B.    Informal learning often brings about unexpected results.

C.    Success of informal learning is predictable.

D.    It's surprising that we know little about other religions.

22.   Which of the following would the writer support?

A.    Without formal education, people won't be able to read and write.

B.    Going to school is only part of how people become educated.

C.    Schooling is of no use because students do similar things every day.

D.    Our education system needs to be changed as soon as possible.

23.   According to the passage, the doers of education are                                        .

A.    only respected grandparents                          B. mostly famous scientists

C. mainly politicians                                             D. almost all people

24.   Which of the following is TRUE according to the passage?

A.    Education and schooling are quite different experience.

B.    The more years students go to school, the better their education is.

C.    Students benefit from schools, which require long hours and homework.

D.    The best schools teach a variety of subjects.

25.   The word "they" in the last paragraph refers to                                                      .

A.    workings of governments                                B. newest filmmakers

C. political problems                                            D. high school students

26.   The word "all-inclusive" in the passage mostly means                                           .

A.    including everything or everyone                  B. going in many directions

C. involving many school subjects                     D. allowing no exceptions

27.   This passage is mainly aimed at                                                    .

A.    telling the difference between the meanings of two related words "schooling" and "education"

B.    telling a story about excellent teachers

C.    listing and discussing several educational problems

D.    giving examples of different schools

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlinedword(s) ineachof the followingquestions.

 

28.    When I mentioned the party, he was all ears.

A.    using both ears   B. listening neglectfully   C. listening attentively D. partially deaf

29.    John wants to buy a new car, so he starts setting aside a small part of his monthly earnings,

A.    spending on         B. putting out         C. using up                    D. saving up

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word orphrasethat best fits eachof the numbered blanks from 30 to 34.

HOW TO AVOID MISCOMMUNICATION IN THE WORKPLACEAs a small-business owner, you can avoid many problems simply by improving communication in your office. By clarifying everyone's expectations and roles, you'll help  to (30)                       greater trust and increased productivity among employees. Here are a few tips for doing so.Practice active listening. The art of active listening  includes  (31)              close attention   to whatanother person is saying, then paraphrasing what you've heard and repeating it back. Concentrate (32)                        the conversation at hand and avoid unwanted interruptions (cell phone calls, others walking into your office, etc.). Take note of how your own experience and values may color your perception.Pay attention to non-verbal cues. We don't communicate with words alone. Every conversation comes with a  host  of  non-verbal  cues  -  facial  expressions,  body  language,  etc.  -  that  may  (33)                        contradict what  we're saying.  Before addressing a  staff  member    or (34)                a project conference, think carefully about your tone of voice, how you make eye contact, and what your body is "saying." Be consistent throughout.Be clear and to the point. Don't cloud instructions or requests with irrelevant details, such as problems with past projects or issues with long-departed personnel. State what you need and what you expect. Ask, "Does anyone have any questions?" Demonstrate that you prefer questions up-front as opposed to misinterpretation later on.

 

 

30.

A. set up                   B. establish                    C. create                  D. build

31.

A. showing                  B. paying                      C. using                  D. spending

 

 

32.

A. for                          B. to                           C. on                       D. in

 

 

33.

A. intentional                  B. unintentional             C. intentionally     D. unintentionally

 

34.

A. to lead                   B. being led                       C. leading                   D. lead

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

35.    He was offered the job thanks to his                 performance during his job interview.

A.    impressive           B. impressively            C. impression                   D. impress

36.    Someone who is _         __ is hopeful about the future or the success of something in particular.

A.    pessimist            B. optimistic                 C. optimist                        D. pessimistic

37.    The preparations _             by the time the guests                  .

A.    have finished / arrived                                B. have been finished / arrived

C. had been finished / arrived                             D. had finished / arrived

38.    As an              _, Mr. Pike is very worried about the increasing of teenager crimes.

A.    educational           B. education           C. educator                       D. educate

39.                       turned out to be true.

A.    Everything she had told us which                  B. Everything where she had told us

C. Everything she had told us                              D. That everything she told us

 

40.    You'd better get someone                     your living room.

A.    redecorated          B. to redecorate           C. redecorating.               D. redecorate

41.    Can you take                 of the shop while Mr. Green is away?

A.    operation               B. charge                   C. management                D. running

42.    They held a party to congratulate their son                  his success to become an engineer.

A.    in                 B. on                          C. with                             D. for

43.    They always kept on good _             with their next-door neighbors for the children's sake.

A.    terms               B. relations              C. will                         D. relationship

44.    They had invited over one hundred guests,               _.

 

 

A.    not any of whom I knew                                  B. I did not know any of whom

 

C. I knew none of who                                          D. none of whom I knew

 

45.    Please                     and see us when you have time. You are always welcome.

 

 

A.    come away          B. come to               C. come in                        D. come round

 

46.    Not only                     to determine the depth of the ocean floor, but it is also used to locate oil.

A.    seismology is used   

B. is seismology used

C. using seismology       

D. to use seismology 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

 

47.    "What a great hair cut, Lucy!"            - " _                            "

 

 

A.    It's my pleasure.                                   B. Oh, yes. That's right.

 

C. Thanks. It's very kind of you to do this         D. Thank you. That's a nice compliment.

 

48.    "A motorbike knocked Ted down"    - "                                "

 

 

A.    How terrific!              B. Poor him!          

 C. What is it now?            D. What a motorbike! 

Mark the letter A, B, C, or D onyouranswer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlinedword(s) ineachof the followingquestions.

 

49.    A trial must be fair and impartial.

 

 

A.    apprehensive              B. hostile                      C. biased               D. unprejudiced

 

 

50.    After her husband's tragic accident, she took up his position at the university.

 

A.    incredible             B. boring                   C. mysterious                   D. comic

 

 

Đáp án đề thi thử

Mã đề/ Câu

345

1

C

2

A

3

C

4

B

5

C

6

A

7

B

8

A

9

A

10

A

11

B

12

D

13

A

14

C

15

C

16

A

17

D

18

D

19

B

20

C

21

B

22

B

23

D

24

A

25

D

26

A

27

A

28

C

29

D

30

D

31

B

32

C

33

D

34

C

35

A

36

B

37

C

 

38

C

39

C

40

B

41

B

42

B

43

A

44

D

45

D

46

B

47

D

48

B

49

C

50

D

Theo Thethaohangngay

 


>> Luyện thi TN THPT & ĐH năm 2022 trên trang trực tuyến Tuyensinh247.com. Học mọi lúc, mọi nơi với Thầy Cô giáo giỏi, đầy đủ các khoá: Nền tảng lớp 12; Luyện thi chuyên sâu; Luyện đề đủ dạng; Tổng ôn chọn lọc.

Viết bình luận: Đề thi thử THPTQG môn Anh 2017 - THPT Quảng Xương 1

  •  
Gửi bài tập - Có ngay lời giải!