Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D, A1 năm 2014 (P5)

Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh có đáp án của trường THPT Phan Đặng Lưu - Nghệ An năm 2014 các em tham khảo dưới đây.

Cập nhật đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D, A1 năm 2014 phần 5. 

ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN TIẾNG ANH – ĐỀ SỐ 6

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to find the word with the stress pattern different from that of the other three words in each question

Question 1.   A. discard             B. conceal         C. birthmark          D. suppose

Question 2. A. continental         B. conservation  C. revolution        D. particular

 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 3. - Teacher: "Jon, you've written a much better essay this time."   -Jon:"______"

A. Writing? Why?                           B. Thank you. It's really encouraging.

C. You're welcome.                       D. What did you say? I'm so shy.

Question 4. ___ the recent renovations to their kitchen, the value of the Spencer household remained the same.

A.   Due to             B.   Even if               C.   Despite                       D.   Although

Question 5. Althea Corporation ______ by many analysts to be the most innovative software company in the industry.

A.   considerably   B.   consideration      C.   is considered          D.   was considering

Question  6. About  40% of patients  ______ come to the Dearfield Emergency Room have only minor injuries.

A.   who            B.   whom                   C.   whose                    D.   whose are

Question 7. The more he tried to explain, _____________________________.

A. the most confused we got                                B. the more confused we got

C. the much confused we got                               D. the many confused we got

Question 8. Joanne found the problem _____ and so did John.

A. difficulty             B. difficulties                C. difficult                     D. difficultness

Question 9. The total cost to renovate the building was $13.75 million, ____ double the original estimate.

A.   almost            B.   mostly                    C.   the most                 D.   most all

Question 10.   The father advised _________ the second- hand car.

A.   his son to not purchase                                 B. his son not to purchase

C.   his son’s no purchasing                                D.   that his son doesn’t purchase

Question 11. I think it’s a bit ___ to hope that we can beat them easily. They are much younger and better.

A. reality                B. really                        C. realised                    D. unreal

Question 12. The passport she carried was___________

A. false          B. imitation                   C. artificial                    D. untrue

Question 13:   I am reading this novel. By the time you come back from work, I_________

A. shall finish         B. shall have finished         C. will finish              D. have finished

Question 14. She _______ her children, she gives them whatever they want.

A.   damages            B.   ruins          C. spoils                  D. contradicted

Question 15. The players ______ the referee's decision.
A. disagreed               B. disputed               C. objected                  D.hurts

Question 16. If she.............. ... rich, she would travel around the   world.

A. would be                  B. is                C. has been                 D. were

Question 17. Mary was the last applicant_____________.
A. to be interviewed     B. to be interviewing   C. to interview    D. to have interviewed

Question 18. ____________________, the results couldn't be better.

A. No matter what he tried hard                          B. No matter how hard he tried

C. Although very hard he tried                          D. Despite how hard he tried

Question 19. The Nile, ______________, is the home of a great variety of fish.

A. which is in Egypt    B. where is in Egypt   C. in which is in Egypt   D. that is in Egypt

Question 20.   _______________ William Shakespeare is the most widely known.

A. With all writers in English                                           B. All writers in English

C. All of the writers in English                                        D.   of all writers in English

Question 21. You ___________ me, because I didn't say that.

A. must misunderstand                               B. must be misunderstanding

C. must have misunderstood                        D. had to misunderstand

Question 22. The man who was driving the truck would not admit that he had been at fault, and ______.

A. neither the other driver                              B. neither would the other driver

C. neither had the other driver                         D.   the other driver neither

Question 23. He went _________ a bad cold   just before Christmas.

A. down with                              B. in for                       C. over                          D. through

Question 24.   A cool drink______________ him after his long hot journey.

A. relaxed            B. relieved                   C. refreshed                 D. recovered

Question 25.   It's time the authorities............ ...something about this problem.

A. do                  B. should do              C. did                           D. had done

Question 26:   It was suggested that they _________the distance in very short time.

A. would cover           B. covered                   C. had cover              D. cover

Question 27.”Have a nice weekend.”                  - “_________”

A. You are the same         B. The same to you    C. so do I             D. Will you?

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is

CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 28. When being interviewed, you should concentrate on what the interviewer is saying or asking
you.

A. be related to                         B. be interested in        C. pay all attention to         D. express interest to

Question 29. The word intake is closest in meaning to ……

A. desire for           B. ingestion of              C. purchase of           D. investment in

Question 30:   Within a week on display at the exhibition, the painting was hailed as a masterpiece

A. an expensive work of art                              B. a down-to-earth work of art

C. an excellent work of art                               D. a large work of art

Question 31: Professor Berg was very interested in the diversity of cultures all over the world.

A. variety              B. changes                   C. conservation         D.number

Question 32: Billy, come and give me a hand with cooking.

A. help                          B. prepared                  C. be busy         D. attempt

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part                            is

pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 33:      A. shown              B. flown            C. grown           D. crown

Question 34:      A. complexion       B. examination  C.exaggerate      D. exhibit

Question 35:      A. accountant       B. amount         C.founding      D. country

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

 Question 36. What happened in that city were a reaction from city workers,including firemen and policemen who had been laid off from their jobs.

 A.What happen             B.were                  C.including            D.Their jobs     

Question 37.That modern science knows to assist women who are unable to give

birth to babies by normal means is one of the miracles of the twentieth century.

A.knows to asist               B.to give birth       C.by normal means       D.is

Question 38.Plant cuttings who are placed in water will develop roots and can   then

be planted   in soil .

A. who                 B. Place                   C. then be                     D.in soil

Question 39. Dr. Johnson, the first woman   elected   president of the University,  

was intelligent, capable, and   awareness   of the problems   to be solved .

A.elected                 B.was               C.awareness               D.to be solved

Question 40.   Alike oxygen, which is chemically changed by our bodies into

carbondioxide, nitrogen is   merely exhaled back into the air.

A.Alike               B. chemically         D.merely             D.into

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the original sentence

Question 41. 'Don't be so disappointed Jane. You can take the driving test again,' said Helen.

A. Helen told Jane not to be disappointed and take the driving test again.

B. Helen asked Jane not to be disappointed and offered her another driving test.

C. Helen warned Jane not to be disappointed' in order to take the driving test again.

D. Helen encouraged Jane to take the driving test again.

Question 42. It’s hard to concentrate when you are tired.

A. The more tired you are, it’s harder to concentrate.

B. When you are tired, the harder it is to concentrate.

C. The most tired you are, the hardest it is to concentrate.

D.The more tired you are, the harder it is to concentrate

Question 43. The bag was so heavy that she couldn’t carry it upstairs.

A. The bag was too heavy for her to carry it upstairs.

B. The bag was so heavy for her to carry upstairs.

C. The bag was heavy enough for her to carry upstairs.

D. The bag was too heavy for her to carry upstairs.

Question 44. They say that the visitors were killed by terrorists.

A. It is said that the visitors were killed by terrorists.

B. The visitors are said to have killed by terrorists.

C. The visitors are said to have been killed by terrorists.

D. A & C are correct. are correct

Question 45. She had only just begun to speak when people started interrupting.

A. She hardly had begun to speak when people started interrupting.

B. Hardly she had begun to speak when people started interrupting.

C. Hardly had she begun to speak when people started interrupting.

D. She hadn’t begun to speak when people started interrupting.

Question 46.   Why don't you get your hair cut, Gavin?" said Adam.

A. Adam advised Gavin to cut his hair.

B. Gavin was suggested to have a haircut.

C. It was suggestable that Adam get Gavin's haircut.

D. Adam suggested that Gavin should have his haircut.

Question 47. Although he was very tired, he agreed to help me with my homework.

A. Tired as he was, he agreed to help me with my homework.

B. Despite being very tired, but he agreed to help me with my homework.

C. Tired though he was, but he agreed to help me with my homework

D. As tired as was he, he agreed to help me with my homework.

 Question 48: Susan is more attractive than her sister.

A. Susan’s sister looks very attractive.    

B. Susan’s sister is not as attractive as her.

C. Susan is not so attractive as her sister.          

D. Susan looks more attractively than her sister.

Question 49. Jenny is so creative that we all can rely on her for original ideas.

A. Being creative, we can all rely on Jenny for original ideas.

B. Creative as Jenny is, we can rely on her for original ideas.

C. Jenny is such creative girl that we all can rely on her for original ideas.

D. So creative is Jenny that we all can rely on her for original ideas.

Question 50. We couldn’t have managed our business successfully without my father’s money.

A. Hadn’t it been for my father’s money, We couldn’t have managed our business successfully.

B. We could have managed our business successfully with my father’s money.

C. If we could manage our business successfully, my father would give us his money.

D. If   we couldn’t have managed our business successfully, we would have had my father’s money.

 Đọc bài văn sau và chọn đáp án đúng nhất cho các câu hỏi từ 41 đến 50.

Psychologists have debated a long time about whether a child’s upbringing can give it the ability to do outstandingly well. Some think that it is impossible to develop genius and say that it is simply something a person is born with. Others, however, argue that the potential for great achievement can be developed. The truth lies somewhere between these two extremes.

It seems very obvious that being born with the right qualities from gifted parents will increase a child’s ability  to  do  well.  However,  this  ability  will  be  fully  realized  only  with  the  right  upbringing  and opportunities. As one psychologist says,  “To have a fast car, you need both a good engine and fuel.” Scientists have recently assessed intelligence, achievement, and ability in 50 sets of identical twins that were separated shortly after birth and brought up by different parents. They found that achievement was based on intelligence, and later influenced by the child’s environment.

One case involving very intelligent twins was quoted. One of the twins received a normal upbringing, and performed well. The other twin, however, was brought up by extremely supportive parents and given every possible  opportunity to  develop  its  abilities.  That  twin,  though  starting  out  with  the  same  degree  of intelligence as the other, performed even better.

This case reflects the general principle of intelligence and ability. The more favorable the environment, the more a child’s intelligence and ability are developed. However, there is no link between intelligence and the socioeconomic level of a child’s family. In other words, it does not matter how poor or how rich a family is, as this does not affect intelligence.

Gifted people cannot be created by supportive parents, but they can be developed by them. One professor of music said that outstanding musicians usually started two or three years earlier than ordinary performers, often because their parents had recognized their ability. These musicians then needed at least ten years’ hard work and training in order to reach the level they were capable of attaining.

People who want to have very gifted children are given the following advice: -   Marry an intelligent person.

-   Allow children to follow their own interests rather   than the interests of the parents. -   Start a child’s education early but avoid pushing the child too hard.

-   Encourage children to play; for example, playing with musical instruments is essential for a child who wants to become an outstanding musician.

Question 51. The upbringing of highly intelligent children requires _____.

A. an expensive education                                B. good musical instruments

C. parental support and encouragement             D. wealthy and loving parents

Question 52. The word “Others” used in the first paragraph refers to _____.

A. other people       B. other scientists      C. otherchildren            D. other geniuses

Question 53. When scientists studied intelligence and ability in twins, they found that ___________

A. ability depends mainly on intelligence and achievement

B. intelligence and development are irrelevant to ability

C. ability depends both on intelligence and on environment

D. different twins generally have different levels of ability.

Question 54.. Scientists chose twins for their study because ____________________.

A. each twin has the same environment as his/her twin

B. they are born into the same family, hence the same upbringing

C. they have the same economic background and hence the same opportunities

D. they have the same genetic background, usually with similar intelligence

Question 55. How were great musicians different from ordinary musicians in their development?

A. Their ability was realized at an early stage and then nurtured.

B. They practice playing their instruments for many years.

C. They concentrated on music to the exclusion of other areas.

D. They were exceptionally intelligent and artistic.

Question 56. The writer advises that gifted children should be allowed to follow _____.

A. their own interests                                          B. their parent’s interests

C. only their interests in musical instruments D. only their interests in computer games
Question 57. When encouraging their gifted children, parents should avoid __________.

A. pushing their children too hard.                

B. letting them play their own way

C. permitting them to follow their own interests   

D. starting their education at an early age

Question 58. The remark: “To have a fast car, you need both a good engine and fuel.” in the passage means that in order to become a genius, ___________________.

A. you need to have good health and good nourishment

B. you need intelligence and you need to develop it

C. you should try to move quickly and efficiently

D. you must nourish your brain and train your muscles hard

Question 59.   The word “favorable” in the passage mostly means ___________.

A. “good for someone and making him/her likely to be successful”

B. “helping somebody to be more intelligent compared to other people”

C. “of high quality or an acceptable standard”

D. “under the control or in the power of somebody else”

Question 60. All of the following statements are true EXCEPT_____________.

A. educational development depends completely on economic well-being

B. a child’s intelligence is influenced by that of his/ her parents

C. to become successful, a child needs both native intelligence and development

D. studying different twins is a useful scientific procedure

 Choose the word or phrase that best fits the blank space in the following passage (61-70)

What do you do well? What do you enjoy doing? Your answers to these two questions will help you identify your (61)______. An employer will consider you seriously for a (62)______ when you can show them that 

you know who you are, what you can offer and which you have studied. Sometimes it is difficult to know
what your weaknesses are. Clearly not everyone is equally good (63)______ everything. You may need to
improve yourself and so (64)______ courses in that field could turn a weakness into strength. You will need
to (65)______ some time on your self-assessment. Your honesty and the desire for selfimprovement will
lead to  (66)______ in getting the right job. Explore the following seven areas to start to get to know
yourself: your aptitude, your skills, your personality, the level of responsibility you feel comfortable with,
your interests and your needs.   Ask (67)______ if you have any special talents and if you need to consider
your physical health when choosing a job. Be as honest and realistic as you can, and ask for other people's

(68)______ if necessary. Make a list of these things. It is usually a good idea to talk about your aptitudes with teachers, family and friends. If you are considering a career that (69)______ a special talent, such as art, acrobatics, mathematics or music, discuss your aptitudes with  (70)______ expert in that area and discover how they fit the needs of the occupation.

61. A. strong                 B. strength           C. strengthen                D. strengthened

62. A. position             B. location                    C. spot                         D. room

63. A. upon                   B. in                             C. at                             D. for

64. A. meeting               B. taking               C. making                     D. interviewing

65. A. use                     B. make                        C. lose                          D. spend

66. A. success              B. successful                C. successfully             D. succeed

67. A. you                     B. your                         C. yours                     D. yourself

68. A. interests              B. fields                C. opinions                   D. attendances

69. A. requires               B. asks                         C. tells                          D. urges

70. A. a                         B. an                            C. the                           D. this

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 51 to 60.

ENVIRONMENTAL ACTIVISTS

Paul Watson is an environmental activist. He is a man who believes that he must do something, not just talk about doing something. Paul believes in protecting endangered animals, and he protects them in controversial ways. Some people think that Watson is a hero and admire him very much. Other people think that he is a criminal.

On July 16th, 1979, Paul Watson and his crew were on his ship, which is called the Sea Shepherd. Watson and the people who work on the Sea Shepherd were hunting on the Atlantic Ocean near Portugal. However, they had a strange prey; instead of hunting for animals, their prey was a ship, the Sierra. The Sea Shepherd found the Sierra, ran into it and sank it. As a result, the Sierra never returned to the sea. The Sea Shepherd, on the other hand, returned to its home in Canada. Paul Watson and his workers thought that they had been successful.

The Sierra had been a whaling ship, which had operated illegally. The captain and the crew of the
Sierra did not obey any of the international laws that restrict whaling. Instead, they killed as many whales as
they could, quickly cut off the meat, and froze it. Later, they sold the whale meat in countries where it is
eaten.

Paul Watson tried to persuade the international whaling commission to stop the Sierra. However, the commission did very little, and Paul became impatient. He decided to stop the Sierra and other whaling ships in any way that he could. He offered to pay $25,000 to anyone who sank any illegal whaling ship, and he sank the Sierra. He acted because he believes that the whales must be protected. Still, he acted without the approval of the government; therefore, his actions were controversial.

Paul Watson is not the only environmental activist. Other men and women are also fighting to
protect the Earth. Like Watson, they do not always have the approval of their governments, and like
Watson, they have become impatient. Yet, because of their concern for the environment, they will act to
protect it.

Question 71: According to the reading, an environmental activist is someone who ____

A. runs into whaling ship                   B. does something to protect the Earth

C. talks about protecting endangered species              D. is a hero, like Paul Watson

Question 72: When something is controversial , _____________

A. everyone agrees with it                            B. everyone disagrees with it

C. people have different ideas about it                    D. people protect it

Question 73: The members of a ship’s crew are _______________.

A. the men and women who work on the shi

B. the people who work on the airplanes

C. all of the people on a ship, including the passengers           

D. the people who own the ship

Question 74: The main idea of paragraph one is that ______________

A. Paul Watson is a hero to some people

B. activists are people who do something

C. Paul Watson is a controversial environmental activist

D. Paul Watson does not believe in talking

Question 75: The Sea Shepherd was hunting _________________

A. the Atlantic Ocean            B. whales           C. the Sierra                  D. Portugal

                                                                                                                      Question 76: The author implies that Paul Watson lives in __________

A. Portugal            B. a ship on the Atlantic    C. the Sierra                  D. Canada

Question 77:   The captain and the crew of the Sierra were acting illegally because ____.

A. they were not obeying international laws                B. they were whaling

C. they were killing and selling whales                     D. All of the above are correct

Question 78: In paragraph 3 the phrase “and froze it” refers to _____________ .

A. whale meat              B. the Sierra           C. whales                 D. the Sierra crew

Question 79: The main idea of paragraph 3 is that _______________ .

A. the Sierra sold whale meat in some countries

B. the people on the Sierra didn’t obey international laws.

C. the people on the Sierra killed as many whales as they could.

D. whaling is illegal according to international law.

Question 80: Watson ran into the Sierra because _______________________ .

A. he wanted to stop the ship’s crew from whaling

B. he was impatient with the government’s actions

C. he wanted to protect the whales from the whalers

D. All of the above are correct

 THE END 

 ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN TIẾNG ANH –  ĐỀ SỐ 6

1 C

9 A

17 A

25 C

33 A

41 D

49 D

57 A

65 D

73 A

2 D

10 B

18 B

26 D

34 A

42 D

50 A

58 B

66 A

74 C

3 B

11 D

19 A

27 B

35 D

43 D

51 A

59 A

67 D

75 C

4 C

12 A

20 D

28 C

36 B

44 D

52 B

60 A

68 C

76 D

5 C

13 B

21 C

29 B

37 A

45 C

53 C

61 B

69 A

77 D

6 A

14 C

22 B

30 C

38 A

46 D

54 D

62 A

70 B

78 A

7 B

15 B

23A

31 A

39 C

47 A

55 A

63 A

71 B

79 B

8 C

16D

24 C

32 A

40 A

48 B

56 A

64 B

72 C

80 D

  Tuyensinh247 tiếp tục cập nhật các đề thi thử môn Tiếng Anh các phần tiếp theo, các em chú ý theo dõi nhé!

 Tuyensinh247 Tổng hợp

Viết bình luận: Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D, A1 năm 2014 (P5)

  •  
Gửi bài tập - Có ngay lời giải!