Đề thi thử Đại học môn tiếng Anh năm 2014 (THPT Đoàn Thượng)

Đề thi thử đại học môn tiếng Anh khối D, A1 có đáp án năm 2014 của trường THPT Đoàn Thượng - tỉnh Hải Dương.

Đề thi thử Đại học môn tiếng Anh khối A1, D năm 2014 (THPT Đoàn Thượng - Hải Dương)

Read the passage and choose the option that best answers the question or completes the sentence 

Every drop of water in the ocean, even in the deepest parts, responds to the forces that create the tides. No other force that affects the sea is so strong. Compared with the tides, the waves created by the wind are surface movements felt no more than a hundred fathoms below the surface. The currents also seldom involve more than the upper several hundred fathoms despite their impressive sweep.

The tides are a response of the waters of the ocean to the pull of the Moon and the more distant Sun. In theory, there is a gravitational attraction between the water and even the outermost star of the universe. In reality, however, the pull of remote stars is so slight as to be obliterated by the control of the Moon and, to a lesser extent, the Sun. Just as the Moon rises later each day by fifty minutes, on the average, so, in most places, the time of high tide is correspondingly later each day. And as the Moon waxes and wanes in its monthly cycle, so the height of the tide varies. The tidal movements are strongest when the Moon is a sliver in the sky, and when it is full. These are the highest flood tides and the lowest ebb tides of the lunar month and are called the spring tides. At these times, the Sun, Moon, and Earth are nearly in line and the pull of the two heavenly bodies is added together to bring the water high on the beaches, to send its surf upward against the sea cliffs, and to draw a high tide into the harbors. Twice each month, at the quarters of the Moon, when the Sun, Moon, and Earth lie at the apexes of a triangular configuration and the pull of the Sun and Moon are opposed, the moderate tidal movements called neap tides occur. Then the difference between high and low water is less than at any other time during the month.

Câu 1: Neap tides occur when ____.

A. waves created by the wind combine with the Moon’s gravitational attraction

B. the Moon is full

C. the Sun counteracts the Moon’s gravitational attraction

D. the Moon is farthest from the Sun

Câu 2: The word felt is closest in meaning to____.

A. dropped      B. based             C. detected           D. explored

Câu 3: It can be inferred from the passage that the most important factor in determining how much gravitational effect one object in space has on the tides is_______

A. density         B. size           C. distance         D. temperature

Câu 4: What is the cause of the spring tides?

A. The triangular arrangement of the Earth, Sun, and Moon

B. The Earth’s movement around the Sun

C. Seasonal changes in the weather

D. The gravitational pull of the Sun and the Moon when nearly in line with the Earth

Câu 5: The word correspondingly is closest in meaning to____.

A. similarly            B. unpredictably           C. interestingly     D. unusually

Câu 6: What is the main point of the first paragraph?

A. Deep ocean water is seldom affected by forces that move water

B. Despite the strength of the wind, it only moves surface water

C. The waves created by ocean currents are very large

D. The tides are the most powerful force to affect the movement of ocean water

Câu 7: The words In reality are closest in meaning to____.

A. actually         B. surprisingly             C. similarly      D. characteristically

Câu 8: Where in the passage does the author mention movements of ocean water other than those caused by tides?

A. Lines 9 – 11          B. Lines 11 - 14       C. Lines 7 - 9        D. Lines 1 – 4

Câu 9: The word configuration is closest in meaning to____.

A. center           B. unit             C. arrangement          D. surface

Câu 10: According to the passage, all of the following statements about tides are true EXCEPT____.

A. The strongest tides occur at the quarters of the Moon

B. The time of high tide is later each day

C. Neap tides are more moderate than spring tides

D. Tides have a greater effect on the sea than waves do 

Choose the word whose stress pattern is different from that of the others

Câu 11: A. solitary        B. security           C. capacity          D. employer

Câu 12: A. edition        B. influence          C. desperate       D. definite

Câu 13: A. diploma      B. educate            C. vacation         D. detective

Câu 14: A. practical      B. chemistry         C. element       D. discover

Câu 15: A. accept        B. extreme          C. precious       D. enough 

Choose the sentence that best rewrites the one given

Câu 16: You should have persuaded him to change his mind.

A. You should persuade him to change his mind.

B. You didn’t persuade him to change because of his mind.

C. It was essential to persuade him to change his mind but you didn’t.

D. You persuaded him to change his mind but he didn’t listen

Câu 17: We planned to walk round the lake but the heavy rain made this impossible

A. The heavy rain nearly prevented us from walking right round the lake.

B. In spite of the heavy rain we managed to walk half way round the lake as planned.

C. If it hadn’t rained so heavily, we would have walked right round the lake.

D. We would have walked round the lake even if it had rained heavily.

Câu 18: I can’t remember when I last saw him, but it’s certainly a long time ago.

A. I’d like to forget how many years have passed since I last saw him.

B. We’ve only met once and that was too long ago for me to remember him.

C. I shall never forget meeting him even though it’s a long time ago.

D. I only know it is ages since I saw him and I can’t remember when it was.

Câu 19: They said that Paula had quit five jobs before working for us.

A. They said that five jobs had been quit by Paula before working for us.

B. Paula worked for us then she quit five other jobs.

C. It was said that Paula had quit five jobs before working for us

D. Paula said that she had quit five jobs before working for us.

Câu 20: "You’re always making terrible mistakes", said the teacher.

A. The teacher complained about his student making terrible mistakes.

B. The teacher made his students not always make terrible mistakes

C. The teacher asked his students why they always made terrible mistakes.

D. The teacher realized that his students always made terrible mistakes.

Choose the word that is opposite in meaning to the underlined word

Câu 21: He was not afraid to pet the gentle dog, even though it was very large.

A. dirty           B. cold                 C. calm          D. fierce

Câu 22: Charles W. Eliot, the president of Harvard in 1869, initiated a system under which most required courses were dropped in favor of elective courses.

A. initiated            B. compulsory         C. optional      D. necessary 

Choose the best answer to complete each of the following sentences

Câu 23: Young ______ he was, he was equal to the task.

A. unless         B. because          C. as                 D. if

Câu 24: “Didn’t you go to the party?”     - “ ___________”

A. No, I went there with my friends.

C. That sounds nice, but I can’t.

B. I did, but I didn’t stay long.

D. Don’t worry. I’ll go there.

Câu 25: Mary’s father approved of________in the US for another year in order to work toward her M.A.

A. she to stay        B. her to stay         C. her staying        D. her to stay

Câu 26: To generate income, magazine publishers must decide whether to increase the subscription price or ______.

A. sold advertising                  C. if they should sell advertising

B. to sell advertising                D. selling advertising

Câu 27: Rarely_____remove the entire root of a dandelion because of its length and sturdiness.

A. can the casual gardener           C. the casual gardener will

B. the casual gardener                 D. does the casual gardener’s

Câu 28: Her room is very large. She is dreaming of a _________

A. round big wooden table            B. wooden big round table

C. big round wooden table              D. table big wooden round

Câu 29: Nothing is spoiled, ______? 

A. is it         B. aren’t they           C. isn’t it         D. are they 

Câu 30: Trees won’t grow _______ there is enough water. 

A. when              B. as                C. if            D. unless 

Câu 31: Kelly wanted to have a live band _________ at her wedding. 

A. to be played                 B. play                C. played        D. been playing 

Câu 32: It is better to try to work ______ rather than against Nature 

A. along            B. with            C. by           D. for 

Câu 33: The doctors know that it is very difficult to save the patient's life, _______they will try their best. 

A. but                 B. although            C. despite       D. however 

Câu 34: If my candidate had won the election, I ______ very happy now. 

A. was           B. can be             C. would have been        D. would be 

Câu 35: We had a long way to go so we ______ off very early 

A. had         B. put                 C. set           D. made 

Câu 36: “Can you come over after the show?”    - “____________” 

A. That would be nice.                   C. No, I didn’t.

B. Why don’t we go to the show?             D. Please, go ahead. 

Câu 37: Jack is _______ about football and never misses a match, 

A. interested          B. keen             C. fond       D. crazy 

Câu 38: “Here, I brought you some flowers from my garden.” – “Thank you. They’re ____ beautiful flowers.” 

A. to               B. so              C. such                D. as 

Câu 39: The only people she looks ____ to are her parents. 

A. up             B. for             C. at              D. after 

Câu 40: Hurry up, or they ______ serving meals by the time we get to the restaurant.

 A. would stop             B. are stopping        C. stopped        D. will have stopped 

Câu 41: - “Thanks a lot”         - “____________” 

A. Oh, that’s too bad                 C. Don’t mention it                     

B. Oh, I’m sorry to hear that             D. Of course 

Câu 42: I promise I will never tell him the truth about you. ________ my heart! 

A. Take                   B. Cross             C. Beat             D. Hold 

Câu 43: “How can this dress be so expensive?”   - “___________” 

A. What an expensive dress!             C. Yes, it’s the most expensive.

B. You are paying for the brand.                  D. That’s a good idea 

Câu 44: “___________”          -“Yes, it’s a good idea.” 

A. Why don’t we have a picnic?            C. Do we have a picnic?

B. We want to have a picnic, don’t we?     D. We haven’t had a picnic for a long time 

Câu 45: Her parents gave her everything she asked for. She’s a completely ______ child. 

A. destroyed             B. damaged            C. wounded        D. spoilt 

Câu 46: I’d _______ you didn’t practice playing the trumpet while I’m trying to study. 

A. rather            B. prefer              C. like             D. better 

Câu 47: ____________ you to be offered that job, would you have to move to another city? 

A. Should           B. Were              C. Had             D. Provided that 

Choose the word that can best replace the underlined word

Câu 48: Hypertension is one of the most widespread and potential dangerous diseases 

A. scattered              B. common           C. colossal           D. popular 

Câu 49: American children customarily go trick-or-treating on Halloween. 

A. inevitably           B. readily             C. gaily        D. traditionally 

Câu 50: After her mother died, she was raised by her grandparents. 

A. come into             B. put up         C. brought up           D. grown up 

Read the passage and choose the best option to answer the question or complete the sentence below 

Over a period of time, many habitats change with respect to the types of plants and animals that live there. This change is known as succession Succession occurs because plants and animals cause a change in the environment in which they live. The first weeds and grasses that appear on a bare field, for example, change the environment by shielding the soil from the direct sunlight. As these plants spread, the ground surface becomes cooler and moisture, than it was originally. Thus, the environment at the ground surface has been changed. The new surface conditions favor the sprouting of shrubs. As shrubs grow, they kill the grasses by preventing light from reaching them and also build up the soil in the area; in addition, they attract animals that also enhance the shrubs. They are not able to shade out oak and hickory seedlings; however, they have found the forest floor suitable. These seedlings grow into large trees that eventually shade out the pines. 

Câu 51: What is the best title of this passage?

A. The importance of weeds and grasses         C. The success of oak and hickory

B. How environmental habitats change          D. Animal and plant habitat 

Câu 52: Which is the correct order of plant succession in the example in the passage? 

A. Weeds, shrubs, pines, oaks           C. Oak, pines, shrubs, weeds 

B. Weeds, pine, shrubs, oaks            D. Shrubs, weeds, pines, oaks 

Câu 53: According to the passage, how do weeds and grasses affect the soil?

A. They add nutrients to it             C. They attract animal to it

B. They speed seeds on it           D. They make it cooler and wetter 

Câu 54: It can be inferred from the passage that______________

A. pines and grasses can exist together 

C. oak and hickory trees grow taller than pines

B. birds discourage the growth of shrubs

D. weeds and grasses prefer cold climate 

Câu 55: Which of the following is a stage of succession as described in the passage?

A. Animals being tamed by children

B. A flood washing away a crop of wheat

C. A forest cut down to build an airport

D. Wildflowers growing in an unused parking lot

Câu 56: Which of the following encourages the life of animals?

A. pine seedlings           B. shrubs               C. grasses      D. large trees 

Câu 57: The word originally is closest in meaning to______________

A. in the first place     B. specially     C. at the first source     D. for a short time 

Câu 58: The word sprouting is closest in meaning to ______________

A. blossoming             B. starting to grow           C. flourishing     D. nourishing 

Câu 59: The word shielding can be replaced by______________

A. protecting            B. exploring            C. hiding      D. changing 

Câu 60: Compared to pines, hickories are______________

A. shorter          B. higher      C. as high       D. more suitable for forest floor  

Choose the best answer to complete each of the sentences below

Câu 61: _________________, Mozart was an accomplished composer while still a child. 

A. No matter how seems it remarkable        C. Whatever it seems remarkable how

B. No matter how it seems remarkable     D. No matter how remarkable it seems

Câu 62: It is important that _________.

A. an exact record to be kept           C. keeping an exact record 

B. an exact record should be kept            D. to keep an exact record 

Câu 63: In order to grow vegetables properly, gardeners must know ______________________.

A. that the requirements for each vegetable 

B. what the requirements for each vegetable are 

C. that is required by each vegetable

D. what are each vegetable’s requirements

Câu 64: _________the book, please return it to me

A. Should you find              C. Will you have found 

B. Will you find              D. Will you be finding 

Câu 65: ____ is that a chicken stands up to lay its eggs. 

A. Because many people don’ realize

C. It is that many people don’t realize

B. Many people don’t realize

D. What many people don’t realize 

Choose the underlined part that needs correcting in each sentence below 

Câu 66: The type of jazz known as “swing” was introduced by Duke Ellington when he 

                                                 A                                           B                                                         C

wrote and records “It Don’t Mean a Thing If It Ain’t Got That Swing.”

                      D

Câu 67: I would have to walk for miles to take that package were you not to bring

                      A                                                                                                  B          

them here now .

  C                  D 

Câu 68: Since ancient times   , some people wore amulets, objects that are 

                                 A                                                  B                                             C

supposed to givethe wearer magical powers  

                                                           D

Câu 69: She is too beautiful that I cannot stop looking at her .

                           A                                       B                 C                   D

Câu 70: The duties of a policeman are more dangerous than a teacher

                              A               B                                         C                         D 

Read the passage and choose the best answer to fill in each of the gaps 

ACTION SCENE IN FILMS 

Modern cinema audiences expect to see plenty of thrilling scenes action films. These scenes, which are (71)______ as stunts , are usually(72)______ by stuntmen who are specially trained to do dangerous thing safely. Anyone can crash a car, but if you're shooting a film, you have to be extremely precise, sometimes stopping (73)______ in front of the camera and film crew . At an early stage in the production, an expert stuntman is called in to work out the action scenes and form team. He is the only person who can go (74)_____ the wishes of the director, (75)______ he will usually only do this in the interests of safety.

Many famous actors like to do the dangerous part themselves, which produces better shots, since stuntmen don't have to (76)______ in for the actors. Actors like to become (77)______ in all the important aspects of the character they are playing, but without the recent progress in safety equipment, insurance companies would never (78)______ them take the risk. To do their own stunts, actors need to be good athletes, but they must also be sensible and know their (79)______ . If they were to be hurt, the film would (80)_____ to be sudden halt.

Câu 71: A. referred B. remarked C. known D. named
Câu 72: A. fulfilled B. performed C. given D. displayed
Câu 73: A. direct B. right C. strict D. exact
Câu 74: A. across B. through C. against D. over
Câu 75: A. although B. otherwise C. despite D. so
Câu 76: A. put B. stand C. get D. work
Câu 77: A. involved B. arranged C. connected D. affected
Câu 78: A. admit B. permit C. allow D. let
Câu 79: A. frontier B. limits C. ends D. borders
Câu 80: A. fall B. go C. pull D. come

Đáp án đề thi thử Đại học môn tiếng Anh khối A1, D năm 2014

Câu ĐA Câu ĐA Câu ĐA Câu ĐA
1 C 21 D 41 C 61 D
2 C 22 C 42 B 62 B
3 C 23 C 43 B 63 B
4 D 24 B 44 A 64 A
5 A 25 C 45 D 65 D
6 D 26 B 46 A 66 D
7 A 27 A 47 B 67 C
8 D 28 C 48 B 68 B
9 C 29 A 49 D 69 A
10 A 30 D 50 C 70 D
11 A 31 B 51 B 71 C
12 A 32 B 52 A 72 B
13 B 33 A 53 D 73 B
14 D 34 D 54 C 74 C
15 C 35 C 55 D 75 A
16 C 36 A 56 B 76 B
17 C 37 D 57 A 77 A
18 D 38 C 58 B 78 D
19 C 39 A 59 A 79 B
20 A 40 D 60 B 80 D

Tuyensinh247 sẽ tiếp tục cập nhật đề thi thử đại học môn tiếng Anh phần 4. Các em thường xuyên theo dõi.

Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh có đáp án năm 2014 (P4)

Tuyensinh247 tổng hợp

Viết bình luận: Đề thi thử Đại học môn tiếng Anh năm 2014 (THPT Đoàn Thượng)

  •  
Gửi bài tập - Có ngay lời giải!