Đề thi thử đại học môn tiếng Anh khối A1, D có đáp án năm 2014 (P2)

Tham khảo đề thi đại học môn Anh năm 2014 phần 2 của trường THPT Lương Thế Vinh có đáp án.

Cập nhật đề thi thử đại học môn tiếng Anh khối D, A1 năm 2014 phần 2 trường  Lương Thế Vinh ngày 20/2/2014.

Đề thi thử đại học môn tiếng Anh khối D, A1 năm 2014 - đề số 3

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is correct and closest in meaning to each of the following sentences from 1 to 5. 

Question 1: Although it is not a threat to humans, the Bespectacled Bear is killed as it does damage to agriculture.

A. People kill the Bespectacled Bear because of its damage to agriculture even though it is not a threat to humans.

B. As a threat to human and damage to agriculture, the Bespectacled Bear is killed.

C. The Bespectacled Bear is killed although it is neither a threat to humans nor damage to agriculture.

D. The Bespectacled Bear is killed as it does damage to agriculture and is a threat to humans.

Question 2: Some scientists think that a meteor impact, which occurred around 65 million years ago, may have caused the extinction of the dinasaurs.

A. The extinction of the dinosaurs could only have been caused by a meteor impact that occurred some 65 million years ago.                                                                     

B. According to some scientists, the extinction of the dinosaurs was caused by a meteor that struck Earth 65 million or so years ago.

C. Some scientists reckon that the impact of a meteor that struck Earth some 65 million years ago need not have caused the extinction of the dinosaurs.                       

D. In the opinion of some scientists, the extinction of the dinosaurs could have been the result of the impact of a meteor which occurred roughly 65 million years ago.

Question 3: There are two interesting things I found in The Last Leaf by O. Henry in addition to the general theme of death and dying.

A. In The Last Leaf by O. Henry two interesting things about death and dying are additional themes I found.

B. The general theme of death and dying is the most interesting thing I found in The Last Leaf by O. Henry.

C. The general theme of death and dying is one interesting thing I found in The Last Leaf by O. Henry.

D. The general theme of death and dying is what I found interesting in The Last Leaf by O. Henry besides the other two things.

Question 4: Many have said that if he had not needed the money as a writer, he would have had the freedom to explore his potential.

A. Many have said that it was the need for money that made him explore his potential.

B. It has been said that without his need for money as a writer, he would have explored the freedom of his potential.

C. It has been said that because he needed the money as a writer, he didn’t have the freedom to explore his potential.

D. Many have said that he needed money as a writer more than his freedom to explore his potential.

Question 5: When he asked which one I wanted, I said I didn’t mind.

A. He said I could choose between them, but I said it didn’t matter to me.

B. It was up to me to choose between them, but I really didn’t want to.

C. I would have done the choosing if they had asked me to.

D. He wanted me to choose for him and I agreed to do so. 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions from 6 to 8. 

Question 6: A. elaborately       B. flamingo        C. embryo           D. gazelle

Question 7: A. entrepreneur   B. extracurricular  C. autobiography    D. disciplinary

Question 8: A. e-book       B. quick-witted           C. in-depth         D. white-collar 

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose the word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 9 to 18.

What is meant by the term economic resources? In general, these are all the natural, man-made, and human resources that go into the (9) _________of goods and services. Economic resources can be broken down into (10) _________ general categories: property resource – land and capital, and human resources – labor and entrepreneurial skills.

What do economists mean (11) __________land? Much more than the non-economist, land refers to all the natural resources (12) ________ are usable in the production process: arable land, forests, mineral and oil deposits, and (13)__________ on. What about capital? Capital goods are all the man-made aids to producing, storing, transporting, and distributing goods and (14) __________. Capital goods differ from consumer goods in that (15) __________ satisfy wants directly, while the former do so indirectly by facilitating the production of consumer goods. It should be noted that capital as defined here does not (16) ___________ to money. Money, as such, produces nothing.

The term labor refers to the physical and mental talents of humans used to produce goods and services (with the exception of a certain set of human talents, entrepreneurial skills, which will be considered separately because of their special significance). Thus the services of a factory worker or an office worker, a ballet (17) ___________ or an astronaut all fall (18) __________ the general heading of labor. 

Question 9: A. production           B. plant          C. using             D. doing

Question 10: A. many    B. six                 C. two                  D. some

Question 11: A. by              B. using               C. calling           D. with

Question 12: A. these             B. they                 C. what                D. that

Question 13: A. so          B. come                C. such                        D. go

Question 14: A. money       B. machines           C. crops            D. services

Question 15: A. later           B. lately            C. the latter           D. the latest

Question 16: A. come         B. go                C. speak                 D. refer

Question 17: A. performance       B. director          C. writer          D. dancer

Question 18: A. into        B. from               C. under                      D. to 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions from 19 to 20. 

Question 19: A. punished            B. cooked           C. markedly        D. laughed

Question 20: A. recollect         B. preface           C. restore             D. predator

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet that best completes each sentence from 21 to 25. 

Question 21:  Only for a short period of time __________ run at top speed.

A. that a cheetah can       B. can      C. cheetahs             D. do cheetahs

Question 22:  Manufacturers can help conserve mineral and timber supplies ___________.

A. that recycles materials being left over from production processes

B. which recycling materials left over from production processes

C. by recycling materials left over from production processes

D. recycling materials which left over from production processes

Question 23: ___________ that hunted other animals tended to have very narrow, sharp, curved claws.

A. For dinosaurs                                                      B. Dinosaurs

C. Like dinosaurs                                                    D. Dinosaurs are known

Question24: ___________ at the Isthmus of Panama, so animals were able to migrate between North andSouth America.

A. With a land bridge                                              B. When a land bridge existed

C. A land bridge                                                      D. A land bridge existed

Question 25:  For more than a decade, ___________ that certain species are becoming scarce.

A. the warnings of bird-watchers                            B. warn the bird-watcher

C. a warning for bird-watchers                               D. bird-watchers have warned 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase closest in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions from 26 to 28. 

Question 26: Biogas can be utilized for electricity production, cooking, space heating, water heating and process heating.

A. generation                   B. increase          C. reformation        D. sparing

Question 27:  We spent the entire day looking for a new apartment.

A. the long day           B. all day long        C. all long day         D. day after day

Question 28:  I used to meet him occasionally onFifth Avenue.

A. one time       B. in one occasion       C. once in a while        D. none is correct 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. 

Question 29: A cooperative program between China and Germany on building Yangzhow, a famous ancient city, into a(n) ________ city has proceeded smoothly since it started in September last year.

A. friendly ecology  B. ecology-friendly   C. friendly-ecological   D. ecological-friendly

Question 30: She brought three children up __________.

A. single-minded     B. single-handedly    C. single-mindedly        D. single-handed

Question 31: He left the country  __________ arrest if he returned.

A. with fear of       B. with threat of       C. under threat of            D. in fear of

Question 32: “What do you do for a living?” – “___________.”

A. I get a high salary, you know.                            B. I want to be a doctor, I guess

C. I work in a bank                                                  D. It’s hard work, you know.

Question 33: “Jane is really conscientious, isn’t she?”          

 “Absolutely. ___________, she is very efficient”

A. All the same                B. So                C. Still             D. What is more

Question 34: I know you didn’t see me yesterday because I was inHanoi. You  __________ me.

A. may not have seen      B. mustn’t have seen       C. shouldn’t have seen   

D. can’t have seen

Question 35: With competition from __________ the British coal industry is facing a serious ___________.

A. imports/ crisis     B. import/ crisis        C. import/ crises      D. imports/ crises

Question 36: Joe, remember that I’m  __________ you to see that there’s no trouble at the party on Sunday.

A. believing in     B. relying on           C. depending on              D. waiting for

Question 37: “Excuse me. I’m your new neighbor. I just moved in.”

 “__________.”

A. Oh, I don’t think so    B. Where to, sir?   C. Sorry, I don’t know    D. I’m afraid not

Question 38: The city has __________ of young consumers who are sensitive to trends, and can, therefore, help industries predict the potential risks and success of products.

A. a high rate                   B. a high tendency          C. a high proportion        D. a great level

Question 39: Simple sails were made from canvas __________ over a frame.

A. was stretched              B. stretched            C. a stretch        D. it was stretched

Question 40: Governments shoud __________ international laws against terrorism.

A. bring about                 B. bring up         C. bring back       D. bring in

Question 41: She had just enough time to  __________ the report before the meeting.

A. turn round             B. dip into          C. go into           D. get through

Question 42: Students can  __________ a lot of information just by attending class and taking good notes of the lectures.

A. read                 B. transmit           C. provide                       D. absorb

Question 43: In 1975, the successful space probe to __________ beginning to send information back to earth.

A. Venus the         B. Venus it was               C. Venus was        D. Venus

Question44: He was a natural singer with a voice that was as clear as_________.

A. a water fall      B. a lake              C. a mirror                       D. a bell

Question 45: He may be shy now, but he will soon come out of his  __________ when he meets the right girl.

A. shed       B. shell              C. shoe                            D. hole

Question 46: The documentary was so  __________ that many viewers cried.

A. moved                         B. touching                      C. moody                        D. touchy

Question 47: Some  __________ back workers were working hard in the sunshine.

A. empty        B. vacant              C. naked                          D. bare

Question 48: Space travel seemed __________ but it has come true now.

A. unable           B. disagreeable       C. disbelievable               D. unthinkable

Question 49: We’d better phone __________ the restaurant to reserve a table.

A. ø              B. for                               C. to                                D. at

Question 50: “Have you  __________ this contract yet?” - “Not yet. I’ll try to read it this weekend.

A. looked out       B. looked over    C. looked up                    D. looked into

Question 51: ___________ giraffe is the tallest of all __________animals.

A. ø/ the        B. A/ the                C. The/ ø                          D. A/ ø

Question 52: -“I’m going out now.”  - “__________ you happen to pass a chemist’s, would you get me some aspirins?”

A. Were         B. Should                 C. Had                             D. Did

Question 53: By the year 2050, many people currently employed __________ their jobs.

A. are losing       B. will have lost         C. will be losing              D. have lost 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) opposite in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions from 54 to 55.

 Question 54:  During the five-decade history the Asian Games have been advancing in all aspects.

A. holding at      B. holding to           C. holding by                  D. holding back

Question 55: She decided to remain celibate and devote her life to helping the homeless and orphans.

A. married            B. divorced        C. separated                    D. single 

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the answer to each of the questions from 56 to 65. 

       Quite different from storm surges are the giant sea waves called tsunamis, which derive their name from the Japanese expression for “high water in a harbor.” These waves are also referred to by the general public as tidal waves, although they have relatively little to do with tides. Scientists often referred to them as seismic sea waves, far more appropriate in that they do result from undersea seismic activity.

       Tsunamis are caused when the sea bottom suddenly moves, during an underwater earthquake or volcano for example, and the water above the moving earth is suddenly displaced. This sudden shift of water sets off a series of waves. These waves can travel great distances at speeds close to 700 kilometers per hour. In the open ocean, tsunamis have little noticeable amplitude, often no more than one or two meters. It is when they hit the shallow waters near the coast that they increase in height, possibly up to 40 meters.

       Tsunamis often occur in the Pacific because the Pacific is an area of heavy seismic activity. Two areas of the Pacific well accustomed to the threat of tsunamis are Japanand Hawaii. Because the seismic activity that causes tsunamis in Japanoften occurs on the ocean bottom quite close to the islands, the tsunamis that hit Japanoften come with little warning and can, therefore, prove disastrous. Most of the tsunamis that hit the Hawaiian Islands, however, originate thousands of miles away near the coast of Alaska, so these tsunamis have a much greater distance to travel and the inhabitants of Hawaiigenerally have time for warning of their imminent arrival.

       Tsunamis are certainly not limited to Japanand Hawaii. In 1755, Europe experienced a calamitous tsunami, when movement along the fault lines near the Azores caused a massive tsunami to sweep onto the Portuguese coast and flood the heavily populated area around Lisbon. The greatest tsunami on record occurred on the other side of the world in 1883 when the Krakatoa volcano underwent a massive explosion, sending waves more than 30 meters high onto nearby Indonesian islands; the tsunami from this volcano actually traveled around the world and was witnessed as far away as the English Channel. 

Question 56:  The paragraph preceding this passage most probably discusses

A. underwater earthquakes                                      B. storm surges

C. tides                                                                    D. tidal waves

Question 57: According to the passage, all of the following are true about tidal waves EXCEPT that

A. they are caused by sudden changes in high and low tides

B. this terminology is not used by the scientific community

C. they are the same as tsunamis

D. they refer to the same phenomenon as seismic sea waves

Question 58: The word “displaced” in line 7 is closest in meaning to

A. moved              B. filtered             C. located          D. not pleased

Question 59: It can be inferred from the passage that tsunamis

A. cause severe damage in the middle of the ocean

B. generally reach heights greater than 40 meters

C. are far more dangerous on the coast than in the open ocean

D. are often identified by ships on the ocean

Question 60: In line 10, water that is “shallow” is NOT

A. deep                     B. clear              C. coastal                         D. tidal

Question 61: A main difference between tsunamis in Japan and in Hawaii is that tsunamis in Japan are more likely to

A. come from greater distances                               B. originate inAlaska

C. arrive without warning                                       D. be less of a problem

Question 62: The possessive “their” in line 18 refers to

A. the Hawaiian Islands                                          B. thousands of miles

C. these tsunamis                                                     D. the inhabitants ofHawaii

Question 63: A “calamitous” tsunami, in line 20, is one that is

A. at fault          B. disastrous       C. extremely calm           D. expected

Question 64: From the expression “on record” in line 22, it can be inferred that the tsunami that accompanied the Krakatoa volcano

A. was not as strong as the tsunami in Lisbon        B. might not be the greatest tsunami ever

C. was filmed as it was happening        D. occurred before efficient records were kept

Question 65: The passage suggests that the tsunami resulting from the Krakatoa volcano

A. was far more destructive close to the source than far away

B. resulted in little damage

C. was unobserved outside of the Indonesian islands

D. caused volcanic explosions in theEnglish Channel 

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the answer to each of the questions from 66 to 75.

Esperanto is what is called a planned, or artificial, language. It was created more than a century ago by Polish eye doctor Ludwik Lazar Zamenhof. Zamenhof believed that a common language would help to alleviate some of the misunderstandings among cultures.

In Zamenhof’s first attempt at a universal language, he tried to create a language that was as uncomplicated as possible. This first language included words such as ab, ac, ba, eb, be, and ce. This did not result in a workable language in that these monosyllabic words, though short, were not easy to understand or to retain.

Next, Zamenhof tried a different way of constructing a simplified language. He made the words in his language sound like words that people already knew, but he simplified the grammar tremendously. One example of how he simplified the language can be seen in the suffixes: all nouns in this language end in o, as in the noun amiko, which means “friend”, and all adjectives end in -a, as in the adjective bela, which means “pretty”. Another example of the simplified language can be seen in the prefix mal-, which makes a word opposite in meaning; the word malamiko therefore means “enemy”, and the word malbela therefore means “ugly” in Zamenhof’s language.

In 1887, Zamenhof wrote a description of this language and published it. He used a pen name, Dr. Esperanto, when signing the book. He selected the name Esperanto because this word means “a person who hopes” in his language. Esperanto clubs began popping up throughout Europe, and by 1950, Esperanto had spread from Europe toAmerica andAsia.

In 1905, the First World Congress of Esperanto took place inFrance, with approximately700 attendees from 20 different countries. Congresses were held annually for nine years, and 4,000 attendees were registered for the Tenth World Esperanto Congress scheduled for 1914, when World War I erupted and forced its cancellation.

Esperanto has had its ups and downs in the period since World War I. Today, years after it was introduced, it is estimated that perhaps a quarter of a million people are fluent in it. This may seem like a large number, but it is really quite small when compared with the billion English speakers and billion Mandarin Chinese speakers in today’s world. Current advocates would like to see its use grow considerably and are taking steps to try to make this happen. 

Question 66: The topic of this passage is

A. one man’s efforts to create a universal language

B. how language can be improve

C. using language to communicate internationally

D. a language developed in the last few years

Question 67: According to the passage, Zamenhof wanted to create a universal language

A. to build a name for himself                                 B. to provide a more complex language

C. to resolve cultural differences                            D. to create one world culture

Question 68: It can be inferred from the passage that the Esperanto word malespera means

A. hopeless           B. hope              C. hopelessness               D. hopeful

Question 69: The expression “popping up” in line 17 could best be replaced by

A. shouting                      B. opening            C. hiding          D. leaping

Question 70: It can be inferred from the passage that the Third World Congress of Esperanto took place

A. in 1905                B. in 1909          C. in 1907                        D. in 1913

Question 71: According to the passage, what happened to the Tenth World Esperanto Congress?

A. It had attendees from20 countries                      B. It never took place

C. It had 4,000 attendees                                        D. It was scheduled for 1915

Question72: The expression “ups and downs” in line 23 is closest in meaning to

A. tops and bottoms                                                B. floors and ceilings

C. takeoffs and landings                                         D. highs and lows

Question 73: Which paragraph describes the predecessor to Esperanto?

A. The first paragraph                                              B. The second paragraph

C. The third paragraph                                            D. The fourth paragraph

Question 74: The passage would most likely be assigned reading in a course on

A. European history        B. English grammar         C. world government    

  D. applied linguistics

Question 75: The paragraph following the passage most likely discusses

A. how current supporters of Esperanto are encouraging its growth

B. another of Zamenhof’s accomplishments

C. the disadvantages of using an artificial language

D. attempts to reconvene the World Congress of Esperanto in the 1920s 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions from 76 to 80. 

Question 76: Because of its ability to survive close to human habitations, the Virginia deer has actually increased their range and numbers.

A. its             B. their                   C. has                    D. close to

Question 77: A 1971 U.S government policy not only put warnings on cigarette packs but also ban television advertising of cigarettes.

A. warnings        B. advertising      C. government                 D. ban

Question 78: In the 1920s, Tulsa had a higher number of millionaire than any other U.S. city.

A. higher        B. millionaire             C. city                              D. other

Question 79:  Snapping turtles are easily recognized because of the large head, the long tail and the shell that seems unsufficiently to protect the body.

A. unsufficiently             B. easily              C. because of     D. to protect

Question 80:  Some of the agricultural practices used today is responsible for fostering desertification.

A. used              B. fostering              C. practices                      D. is 

Đáp án đề thi thử đại học môn tiếng Anh khối D, A1 năm 2014 - đề số 3

1 A 21 D 41 B 61 C
2 D 22 C 42 D 62 C
3 D 23 B 43 C 63 B
4 C 24 D 44 D 64 B
5 A 25 D 45 B 65 A
6 C 26 A 46 B 66 A
7 D 27 B 47 C 67 C
8 A 28 C 48 D 68 A
9 A 29 B 49 A 69 B
10 C 30 B 50 B 70 C
11 A 31 C 51 C 71 B
12 D 32 C 52 B 72 D
13 A 33 D 53 B 73 B
14 D 34 D 54 D 74 D
15 C 35 A 55 A 75 A
16 D 36 B 56 B 76 B
17 D 37 C 57 A 77 D
18 C 38 C 58 A 78 B
19 C 39 B 59 C 79 A
20 C 40 D 60 A 80 D

 Tuyensinh247 sẽ tiếp tục cập nhật đề thi thử đại học môn tiếng Anh phần 3 các em thường xuyên theo dõi.  Chúc các em ôn thi đại học môn tiếng Anh tốt nhé!

Xem thêm: Đề thi thử Đại học môn tiếng Anh năm 2014 (THPT Đoàn Thượng)

Tuyensinh247 tổng hợp



Viết bình luận: Đề thi thử đại học môn tiếng Anh khối A1, D có đáp án năm 2014 (P2)

  •  
Gửi bài tập - Có ngay lời giải!