Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh có đáp án năm 2014 (P4)

Tổng hợp đề thi thử môn Tiếng Anh năm 2014 có đáp án của trường THPT Hà Trung - Thanh Hóa.

Đề thi thử Đại học môn tiếng Anh - Đề số 5

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose the underline part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question 1. A. entrance  B. paddy  C. bamboo  D. banyan
Question 2. A.shortage  B.storage  C.garage  D.encourage  
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.
Question 3. A. elaborately B. mysteriously C. originally  D. necessarily
Question 4. A. argumentative    B. Psychological        C. Contributory 

                 D. hypersensitive
Question 5. A. sandals     B. dental                C. canal    D. rental
 
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Question 6. Unless we take immediate precautions, we‘ll not be able to ________ the epidemic.
         A. surround    B. contain    C. hold    D. get away  
Question 7.I can’t _________ of a word he is saying.
         A. comprehend   B. understand   C. grasp    D. make sense
Question 8. Although the hours are longer, John earns more in his new job.
        A. gets on    B. brings in     C. makes out   D. takes up      
Question 9.  ____________  you to be offered that job, would you have to move to another city?
       A. Provided that B. Should C. Were D. Had
Question 10.  After her mother died, she was raised by her grandparents.
       A. grown up    B. brought up    C. come into          D. put up     
Question 11. Jump in the car. There’s enough ______ for you.
       A. room    B. place     C. space    D. chair              
Question 12. A: Could I speak to Susan please?  
      B: _____________ .
      A. Talking       B. Speaking     C. Calling           D. Answering
Question 13.Having opened the bottle, _____________ for everyone.
       A. The drink was poured     B. Mike poured the drink
       C. Mike pouring the drink    D. The drink was being poured
Question 14. It is time every student _________work harder for the coming exam..
 A. has to    B. had to    C. must    D. should                     
Question 15. The concert was ____________ because of the heavy rain.
 A. put out    B. called off   C. run out   D. set off  
Question 16. ‘’ Would you mind turning down your stereo ?’’   - “ …….”
      A. I’m really sorry! I ‘m not paying attention  B. Oh! I’m sorry! I didn’t realize that
      C. No. I don’t      D. Yes, I do  
Question 17. Instead of being excited about the good news, Ted seemed to be ____________.
 A. ignorant    B. indifferent   C. unlikely   D. unexpected  
Question 18.The only people she looks ____ to are her parents.  
 A. after    B. for    C. at    D. up
Question 19. The doctor who is _______ tonight in the general hospital is Mr. Brown.
 A. on turn    B. on tour   C. on call   D. on work
Question 20. My old friend and colleague, John, __________ married.
A. have just got B. has just got C. just have got D. just has got
Question 21. The doctor gave the patient _______ examination to discover the cause of his collapse.
  A. a thorough B. an exact C. a universal D. a whole
 Question 22.___________ broken into when we were away on holiday.
 A. It was our house    B. We had our house   
 C. Thieves had our house   D. Our house had
 Question 23. Nothing can ____________ the loss of the child.
A. make up with B. make up for C. do with D. come up with
 Question 24. Conservationists ______________ that experiments on animals be stopped.
  A.banned   B. complained    C. said   D.recommended                                        
Question 25. ____________ the noise and pollution in the city, the Browns move to the countryside.
 A. Be tired of   B. Being tired of   C. Tired of    D. Were tired of  
 Question 26. Please look through these papers ... your pleasure
      A. on           B. in           C. for           D. at
 Question27. The house is found ___________________down
      A. to burn    B. burning  C. having burned  D. to have been burned
 Question 28. The ground is wet. It _______________ rained last night.
 A. must  B. must have  C. may have  D. might have
 Question 29. ___________ members of my family has a share in doing household chores.
 A. Every B. Each of the C. All    D. None of
 Question 30. I don’t like John. His _________ complaints make me angry.
 A. continual   B. continuous  C. constant  D. permanent
Mark the letter on your answer sheet to show the underlined part that needs correcting.
Question 31. The (A) reason he wants to take a leaving (B) of absence is that he (C) needs a complete (D)
rest.
Question 32.His boss (A) has asked (B) him to respond (C) immediately (D) this fax.
Question 33. It is the writing (A) English that (B) causes difficulties (C) to foreigners (D).
Question 34.The (A) diameter of the Sun is more than (B) one hundred times (C) greater than (D) the Earth.
Question 35.Foreign students who are doing (A) a decision about which (B) school to attend (C) may not know exactly where the choices (D) are located. 
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate to choose the word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 36 to 45
Most traditional human life in deserts is nomadic. It (36) ______ in hot deserts on finding water, and on following infrequent rains to (37) ______ grazing for livestock. In cold deserts, it depends on finding good hunting and fishing grounds, on sheltering from blizzards and winter (38) ______, and on storing enough food for winter. Permanent settlement in both kinds of deserts requires permanent water, food sources and adequate shelter, or the technology and energy sources to (39) ______ it.
Many deserts are flat and featureless, lacking landmarks, or composed of repeating landforms such as sand (40) ______ or the jumbled ice-fields of glaciers. Advanced skills or devices are required to navigate through such landscapes and (41) _____ travelers may die when supplies run (42) ______ after becoming lost. In addition, sandstorms or blizzards may cause disorientation in severely-reduced visibility.
The (43) ______ represented by wild animals in deserts has featured in explorers' accounts but does not cause higher (44) ______ of death than in other environments such as rainforests or savanna woodland, and generally does not affect human distribution. Defense against polar bears may be advisable in some areas of the Arctic. Precautions against snakes and scorpions in choosing (45) ______ at which to camp in some hot deserts should be taken.  
Question 36. A.  locates    B. selects    C. follows    D. depends
Question 37. A.  earn    B. demand    C. obtain    D. require
Question 38. A.  extremes    B. poles    C. tops    D. heights
Question 39. A. grow    B. supply    C. comfort     D. bring
Question 40. A. dunes    B. piles    C. valleys    D. stores
Question 41. A.  inconsistent   B. incapable    C. inexperienced   D. independent
Question 42. A.  of     B. out     C. in     D. over
Question 43. A.  danger    B. dangerous    C. endanger    D. endangered
Question 44. A.  level    B. rate     C. scale    D. standard
Question 45. A.  sight    B. lies     C. sites    D. seats
 
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 46  to 55.
          Ranked as the number one beverage consumed worldwide, tea takes the lead over coffee in both popularity and production with more than 5 million metric tons of tea produced annually. Although much of this tea is consumed in Asian, European, and African countries, the United States drinks its fair share.
According to estimates by the Tea Council of the United States, tea is enjoyed by no less than half of the U.S. population on any given day. Black tea or green tea – iced, spiced, or instant – tea drinking has spurred a billion-dollar business with major tea producers in Africa and South America and throughout Asia.
Tea is made from the leaves of an evergreen plant, Camellia sinensis, which grows tall and lush in tropical regions. On tea plantation, the plant is kept trimmed to approximately four feet high and as new buds called flush appear, they are plucked off by hand. Even in today’s world of modern agricultural machinery, hand harvesting continues to be the preferred method. Ideally, only the top two leaves and a bud should be picked. This new growth produces the highest quality tea.
After being harvested, tea leaves are laid out on long drying racks, called withering racks, for 18 to 20 hours. During this process, the tea softens and becomes limp. Next, depending on the type of tea being produced, the leaves may be crushed or chopped to release flavor, and then fermented under controlled conditions of heat and humidity. For green tea, the whole leaves are often steamed to retain their green color, and the fermentation process is skipped. Producing black teas requires fermentation during which the tea leaves begin to darken. After fermentation, black tea is dried in vats to produce its rich brown or black color.  
No one knows when or how tea became popular, but legend has it that tea as a beverage was discovered in 2737 B.C. by Emperor Shen Nung of China when leaves from a Camellia dropped into his drinking water as it was boiling over a fire. As the story goes, Emperor Shen Nung drank the resulting liquid and proclaimed the drink to be most nourishing and refreshing. Though this account cannot be documented, it is thought that tea drinking probably originated in China and  spread to other parts of Asia, then to Europe, and ultimately to America colonies around 1650.
With about half the caffeine content as coffee, tea is often chosen by those who want to reduce, but not necessarily eliminate their caffeine intake. Some people find that tea is less acidic than coffee and therefore easier on the stomach. Others have become interested in tea drinking since the National Cancer Institute published its findings on the antioxidant properties of tea. But whether tea is enjoyed for its perceived health benefits, its flavor, or as a social drink, teacups continue to be filled daily with the world’s most popular beverage.
Question 46. Why does the author include statistics on the amount of tea produced, sold, and consumed?
A. To demonstrate tea’s popularity             B. To show the expense of processing such a large quantity of tea
C. To explain why coffee is not the most popular beverage worldwide
D. To impress the reader with factual sounding information
Question 47. Based on the passage, what is implied about tea harvesting?
A. The method has remained nearly the same for a long time.
B. It is totally done with the assistance of modern agricultural machinery.
C. It is no longer done in China                                  D. The method involves trimming the uppermost
branches of the plant.
Question 48. What does the word “they” in paragraph 2 of the passage refer to_____?
A. new buds  B. tropical regions  C. tea pickers  D. evergreen plants
Question 49. Which of the following is NOT true about the tea production process?
A. Black tea goes through two drying phases during production.
B. Black tea develops its dark color during fermentation and final drying.
C. Green tea requires a long fermentation process.               D. Green tea is often steamed to keep its color
Question 50. The word “documented”  in paragraph 4 could be best replaced by which of the following
word?
       A. kept        B. proved        C. stored        D. ignored
Question 51. According to the passage, what is true about the origin of tea drinking?
A. It began during the Shen Nung dynasty                              B. It may have begun some time around 1650
C. It is unknown when tea first became popular.                    D. It was originally produced from Camillia
plants in Europe.
Question 52. The word “eliminate” in paragraph 5 could be best replaced by which of the following word?
A. increase  B. reduce  C. decrease  D. remove
Question 53. According to the passage, which may be the reason why someone would choose to drink tea instead of coffee?
A. Because it’s easier to digest than coffee               B. Because it has a higher nutritional content than coffee
C. Because it helps prevent cancer                            D. Because it has more caffeine than coffee
Question 54. Where in the passage does the author mention research conducted on the beneficial effects of tea drinking?
A. In paragraph 4  B. In paragraph 2  C. In paragraph 1  D. In paragraph 5
Question 55. What best describes the topic of this passage?
A. The two most popular types of tea  B. How tea is produced and brewed
C. The benefits of tea consumption worldwide  D. Tea consumption and production
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.
Question 56. You will need a sound understanding of basic teaching skills if you want to enter the classroom with great confidence.
  A. sufficient  B. defective  C. inadequate  D. thorough.
 Question 57. He was one of the most outstanding performers at the live show last night.
  A. easy- looking  B. important  C. well- known  D. impressive.
 Question 58. They are going to suffer a lot of criticism for increasing bus fare by so much.
  A. put across  B. get into  C. stand in with  D. come in for.
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.
Question 59. Mr. Smith’s new neighbors appear to be very friendly.
       A. amicable   B. inapplicable  C. hostile  D. futile
Question 60. If you are at a loose end this weekend, I will show you round the city.
      A. free  B. confident  C. occupied  D. reluctant
 
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 61  to 70.  
        An air pollutant is defined as a compound added directly or indirectly by humans to the atmosphere in such quantities as to affect humans, animals, vegetation, or materials adversely. Air pollution requires a very flexible definition that permits continuous changes. When the first air pollution laws were established in England in the fourteenth century, air pollutants were limited to compounds that could be seen or smelled- a far cry from the extensive list of harmful substances known today. As technology has developed and knowledge of health aspects of various chemicals has increased, the list of air pollutants has lengthened. In the future, even water vapor might be considered an air pollutant under certain conditions.
Many of more important air pollutants, such as sulfur oxides, carbon monoxides and nitrogen oxides are found in nature. As the Earth developed, the concentration of these pollutants was altered by various chemical reactions; they became components in biogeochemical cycles. These serve as an air purification scheme by allowing the compounds to move from the air to the water or soil. On a global basis, nature's output of these compounds dwarfs that resulting from human activities.
However, human production usually occurs in a localized area, such as a city. In such region, human output may be dominant and may temporarily overload the natural purification scheme of the cycles. The result is an concentration of noxious chemicals in the air. The concentrations at which the adverse effects appear will
be greater than the concentrations that the pollutants would have in the absence of human activities. The actual concentration need not be large for a substance to be a pollutant; in fact, the numerical value tells us little until we know how much of an increase this represents over the concentration that would occur naturally in the area. For example, sulfur dioxide has detectable  health effects at 0. 08 parts per million (ppm), which is about 400 times its natural level. Carbon monoxide, however has a natural level of 0. 1 ppm and is  not usually a pollutant until its level reaches about 15 ppm.
 Question 61. The word "detectable " is closest in meaning to ___.
  A. special  B. separable  C. beneficial  D. measurable.
 Question 62. The word "localized " is closest in meaning to ___.
  A. specified  B. circled C. encircled  D. surrounded.
Question 63. The word "these" in the second paragraph refers to ____.
  A. the compounds moved to the water or soil B. the various chemical reactions.
  C. the pollutants from the developing Earth D. the components in biogeochemical cycles.
 Question 64. According to the passage, the numerical value of the concentration level of a substance is only
useful if ________.
 A. the other substances in the area are known B. it can be calculated quickly.
 C. it is in a localized area   D. the natural level is also known.
Question 65. It can be inferred from the first paragraph that ____.
  A. the definition of air pollution will continue to change.
  B. water vapor is an air pollutant in localized areas.
  C. Most pollutants today can be seen or smelled.
  D. a substance becomes an air pollutant only in cities.
 Question 66. According to the passage, human- generated air pollution in localized regions ____.
  A. will react harmfully with natural pollutants.
  B. can overwhelm the natural system removing pollutants.
  C. will damage area outside of the localized regions.
  D. can be dwarfed by nature's output of pollutants.
Question 67. The word "adversely " is closest in meaning to ___.
  A. considerably  B. quickly C. admittedly  D. negatively.
 Question 68.Which of the following is best supported by the passage?
  A. Scientists should be consulted in order to establish uniform limits for all air pollutants.
  B. Human activities have been effective in reducing air pollution.
  C. One of the most important steps  in preserving natural lands is to better enforce air pollution laws.
  D. To effectively control pollution, local government should regularly review their air pollution laws.
 Question 69. For which of the following reasons can natural pollutants play an important role in controlling
air pollution?
  A. They have existed since the Earth developed.
  B. They occur in greater quantities than other pollutants.
  C. They're less harmful to living beings than other pollutants.
  D. They function as part of a purification process.
 Question 70. What does the passage mainly discuss?
  A. The effects of compounds added to the atmosphere    B. The economic impact of air pollution.
  C. What constitutes an air pollutant          D. How much harm air pollutants can cause.
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions  
Question 71. No one but the experts was able to realize that the painting was an imitation. It greatly resembled the original.
A. It was obvious that only a person with great talent could fake a painting so successfully.
B. It was hard for ordinary people to judge between the fake painting and the real one, but not for the experts.
C. It was almost impossible for amateurs to realize that the painting was not authentic, though the experts could judge it quite easily.
D. The painting looked so much like the authentic one that only the experts could tell it wasn't genuine.
Question 72. The new restaurant looks good. However, it seems to have few customers.
A. In order to get more business, the new restaurant should improve its appearance.
B. The new restaurant would have more customers if it looked better.
C. If it had a few more customers, the new restaurant would look better.
D. In spite of its appearance, the new restaurant does not appear to attract much business.
Question 73. I'd suggest that we avoid telling any scary stories with Janet around.  She’s a bit unstable and could get hysterical.
A. Janet has trouble keeping her emotions under control, especially when she is told frightening stories.
B. Since Janet is somewhat unbalanced, the only way to make her laugh is by telling  stories, but we
should avoid scary ones as they might cause her to panic.
C. It is no fun to tell frightening stories to Janet, who is not very stable mentally, because she only
laughs instead of getting scared.
D. Janet is somewhat mentally unbalanced and might easily become uncontrollably emotional, so let’s
not tell frightening stories in her presence.
Question 74. We chose to find a place for the night. We found the bad weather very inconvenient.
A. Bad weather was approaching, so we started to look for a place to stay.
B. The bad weather prevented us from driving any further.
      C. Seeing that the bad weather had set in, we decided to find somewhere to spend the night.
D. Because the climate was so severe, we were worried about what we'd do at night.
Question 75. It isn't just that the level of education of this school is high. It's that it's also been consistent for
years.
A. The level of education in this school, which is usually quite high, shows only slight variations from
year to year.
B. The standard of education is not high in this school, but at least all the students are at the same level.
C. Not only are the standards of education good in this school, but it has maintained those standards over
the years.
D. It isn't fair to deny that this school is successful, as it has had the same high standards for many years
now.
 
Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to each of the following questions:  
  Question 76. Diana ran into her former teacher on the way to the stadium yesterday.
A. Diana caused an accident to her teacher while she was going to the stadium.
B.  Diana’s car ran over her teacher on the way to the stadium.
C. Diana happened to meet her teacher while she was going to the stadium.
D. Diana’s teacher got run over whole she was going to the stadium.   
Question 77. You should have persuaded him to change his mind.                                                        
A. It was essential to persuade him to change his mind but you didn’t.  
B. You didn’t persuade him to change because of his mind.     
C. You should persuade him to change his mind.     
D. You persuaded him to change his mind but he didn’t listen.
Question 78. When the unemployment rate is high, the crime rate is usually also high.
A. The unemployment rate and the crime rate are both higher.
B. The higher the unemployment rate is, the higher the crime rate is.
C. The unemployment rate is as high as the crime rate.
D. The high rate of unemployment depends on the high rate of crime.
Question 79. I wish you hadn’t said that.
A. I wish you not to say that                        B. If only you didn’t say that
C. I hope you will not say that                     D. It would be nice if you hadn’t said that.  
Question 80. "You’re always making terrible mistakes", said the teacher.
A.     The teacher asked his students why they always made terrible mistakes.
B.     The teacher realized that his students always made terrible mistakes.
C.    The teacher complained about his student making terrible mistakes.
D.    The teacher made his students not always make terrible mistakes  

Đáp án đề thi thử Đại học môn tiếng Anh - Đề số 5

1  A     21  A    41  C     61  D       
2  C    22  B     42  B     62  A       
3  D     23  B     43  A    63  D       
4  C     24  D     44  B     64  D       
5  C     25  C     45  C     65  A       
6  B     26  D     46  A     66  B      
7  D     27  D     47  A    67  D       
8  B     28  B     48  A     68  B       
9  C     29  B    49  C     69  D       
10  B     30  A     50  B     70  C      
11  A     31  B     51  C    71  D       
12  B     32  D     52  D     72  D       
13  B     33  A     53  A     73  D       
14  B      34  D     54  D     74  C       
15  B     35  A     55  D     75  C       
16  B     36  D     56  D    76  C       
17  B     37  C     57  D    77  B       
18  D     38  A     58  D     78  B       
19  C     39  B     59  C     79  B       
20  B    40  A     60  C     80  C       

Tuyensinh247 tổng hợp

 

ĐỀ THI GỒM 80   (TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 80)  
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose the underline part differs
from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question 1. A. entrance  B. paddy  C. bamboo  D. banyan
Question 2. A.shortage  B.storage  C.garage  D.encourage  
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the
position of the main stress in each of the following questions.
Question 3. A. elaborately B. mysteriously C. originally  D. necessarily
Question 4. A. argumentative    B. Psychological        C. Contributory  D. hypersensitive
Question 5. A. sandals     B. dental                C. canal    D. rental
 
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following
questions.
Question 6. Unless we take immediate precautions, we‘ll not be able to ________ the epidemic.
 A. surround    B. contain    C. hold    D. get away  
Question 7.I can’t _________ of a word he is saying.
 A. comprehend   B. understand   C. grasp    D. make sense
Question 8. Although the hours are longer, John earns more in his new job.
 A. gets on    B. brings in     C. makes out   D. takes up      
Question 9.  ____________  you to be offered that job, would you have to move to another city?
       A. Provided that B. Should C. Were D. Had
Question 10.  After her mother died, she was raised by her grandparents.
 A. grown up    B. brought up    C. come into          D. put up     
Question 11. Jump in the car. There’s enough ______ for you.
 A. room    B. place     C. space    D. chair              
Question 12. A: Could I speak to Susan please?  
      B: _____________ .
A. Talking B. Speaking                 C. Calling                     D. Answering
Question 13.Having opened the bottle, _____________ for everyone.
       A. The drink was poured B. Mike poured the drink
       C. Mike pouring the drink D. The drink was being poured
Question 14. It is time every student _________work harder for the coming exam..
 A. has to    B. had to    C. must    D. should                     
Question 15. The concert was ____________ because of the heavy rain.
 A. put out    B. called off   C. run out   D. set off  
Question 16. ‘’ Would you mind turning down your stereo ?’’   - “ …….”
      A. I’m really sorry! I ‘m not paying attention  B. Oh! I’m sorry! I didn’t realize that
      C. No. I don’t      D. Yes, I do  
Question 17. Instead of being excited about the good news, Ted seemed to be ____________.
 A. ignorant    B. indifferent   C. unlikely   D. unexpected  
Question 18.The only people she looks ____ to are her parents.  
 A. after    B. for    C. at    D. up
Question 19. The doctor who is _______ tonight in the general hospital is Mr. Brown.
 A. on turn    B. on tour   C. on call   D. on work
Question 20. My old friend and colleague, John, __________ married.
A. have just got B. has just got C. just have got D. just has got
Mã đề 123 www.DeThiThuDaiHoc.com
Facebook.com/ThiThuDaiHoc                                               Trang 2/6 - Mã đề thi 123
Question 21. The doctor gave the patient _______ examination to discover the cause of his collapse.
  A. a thorough B. an exact C. a universal D. a whole
 Question 22.___________ broken into when we were away on holiday.
 A. It was our house    B. We had our house   
 C. Thieves had our house   D. Our house had
 Question 23. Nothing can ____________ the loss of the child.
A. make up with B. make up for C. do with D. come up with
 Question 24. Conservationists ______________ that experiments on animals be stopped.
      A. banned     B. complained    C. said    D. recommended                                          
Question 25. ____________ the noise and pollution in the city, the Browns move to the countryside.
 A. Be tired of   B. Being tired of   C. Tired of    D. Were tired of  
 Question 26. Please look through these papers ... your pleasure
      A. on           B. in           C. for           D. at
 Question27. The house is found ___________________down
      A. to burn    B. burning  C. having burned  D. to have been burned
 Question 28. The ground is wet. It _______________ rained last night.
 A. must  B. must have  C. may have  D. might have
 Question 29. ___________ members of my family has a share in doing household chores.
 A. Every B. Each of the C. All    D. None of
 Question 30. I don’t like John. His _________ complaints make me angry.
 A. continual   B. continuous  C. constant  D. permanent
Mark the letter on your answer sheet to show the underlined part that needs correcting.
Question 31. The (A) reason he wants to take a leaving (B) of absence is that he (C) needs a complete (D)
rest.
Question 32.His boss (A) has asked (B) him to respond (C) immediately (D) this fax.
Question 33. It is the writing (A) English that (B) causes difficulties (C) to foreigners (D).
Question 34.The (A) diameter of the Sun is more than (B) one hundred times (C) greater than (D) the Earth.
Question 35.Foreign students who are doing (A) a decision about which (B) school to attend (C) may not
know exactly where the choices (D) are located.
 
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate to choose
the word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 36 to 45
Most traditional human life in deserts is nomadic. It (36) ______ in hot deserts on finding water, and on
following infrequent rains to (37) ______ grazing for livestock. In cold deserts, it depends on finding good
hunting and fishing grounds, on sheltering from blizzards and winter (38) ______, and on storing enough
food for winter. Permanent settlement in both kinds of deserts requires permanent water, food sources and
adequate shelter, or the technology and energy sources to (39) ______ it.
Many deserts are flat and featureless, lacking landmarks, or composed of repeating landforms such as
sand (40) ______ or the jumbled ice-fields of glaciers. Advanced skills or devices are required to navigate
through such landscapes and (41) _____ travelers may die when supplies run (42) ______ after becoming
lost. In addition, sandstorms or blizzards may cause disorientation in severely-reduced visibility.
The (43) ______ represented by wild animals in deserts has featured in explorers' accounts but does not
cause higher (44) ______ of death than in other environments such as rainforests or savanna woodland, and
generally does not affect human distribution. Defense against polar bears may be advisable in some areas of
the Arctic. Precautions against snakes and scorpions in choosing (45) ______ at which to camp in some hot
deserts should be taken.  
Question 36. A.  locates    B. selects    C. follows    D. depends
Question 37. A.  earn    B. demand    C. obtain    D. require
Question 38. A.  extremes    B. poles    C. tops    D. heights
Question 39. A. grow    B. supply    C. comfort     D. bring
Question 40. A. dunes    B. piles    C. valleys    D. stores
Question 41. A.  inconsistent   B. incapable    C. inexperienced   D. independent
Question 42. A.  of     B. out     C. in     D. over www.DeThiThuDaiHoc.com
Facebook.com/ThiThuDaiHoc                                               Trang 3/6 - Mã đề thi 123
Question 43. A.  danger    B. dangerous    C. endanger    D. endangered
Question 44. A.  level    B. rate     C. scale    D. standard
Question 45. A.  sight    B. lies     C. sites    D. seats
 
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct
answer to each of the questions from 46  to 55.
          Ranked as the number one beverage consumed worldwide, tea takes the lead over coffee in both
popularity and production with more than 5 million metric tons of tea produced annually. Although much of
this tea is consumed in Asian, European, and African countries, the United States drinks its fair share.
According to estimates by the Tea Council of the United States, tea is enjoyed by no less than half of the
U.S. population on any given day. Black tea or green tea – iced, spiced, or instant – tea drinking has spurred
a billion-dollar business with major tea producers in Africa and South America and throughout Asia.
Tea is made from the leaves of an evergreen plant, Camellia sinensis, which grows tall and lush in tropical
regions. On tea plantation, the plant is kept trimmed to approximately four feet high and as new buds called
flush appear,  they are plucked off by hand. Even in today’s world of modern agricultural machinery, hand
harvesting continues to be the preferred method. Ideally, only the top two leaves and a bud should be
picked. This new growth produces the highest quality tea.
After being harvested, tea leaves are laid out on long drying racks, called withering racks, for 18 to 20
hours. During this process, the tea softens and becomes limp. Next, depending on the type of tea being
produced, the leaves may be crushed or chopped to release flavor, and then fermented under controlled
conditions of heat and humidity. For green tea, the whole leaves are often steamed to retain their green
color, and the fermentation process is skipped. Producing black teas requires fermentation during which the
tea leaves begin to darken. After fermentation, black tea is dried in vats to produce its rich brown or black
color.  
No one knows when or how tea became popular, but legend has it that tea as a beverage was discovered in
2737 B.C. by Emperor Shen Nung of China when leaves from a Camellia dropped into his drinking water as
it was boiling over a fire. As the story goes, Emperor Shen Nung drank the resulting liquid and proclaimed
the drink to be most nourishing and refreshing. Though this account cannot be documented, it is thought
that tea drinking probably originated in China and  spread to other parts of Asia, then to Europe, and
ultimately to America colonies around 1650.
With about half the caffeine content as coffee, tea is often chosen by those who want to reduce, but not
necessarily eliminate their caffeine intake. Some people find that tea is less acidic than coffee and therefore
easier on the stomach. Others have become interested in tea drinking since the National Cancer Institute
published its findings on the antioxidant properties of tea. But whether tea is enjoyed for its perceived health
benefits, its flavor, or as a social drink, teacups continue to be filled daily with the world’s most popular
beverage.
Question 46. Why does the author include statistics on the amount of tea produced, sold, and consumed?
A. To demonstrate tea’s popularity             B. To show the expense of processing such a large quantity of tea
C. To explain why coffee is not the most popular beverage worldwide
D. To impress the reader with factual sounding information
Question 47. Based on the passage, what is implied about tea harvesting?
A. The method has remained nearly the same for a long time.
B. It is totally done with the assistance of modern agricultural machinery.
C. It is no longer done in China                                  D. The method involves trimming the uppermost
branches of the plant.
Question 48. What does the word “they” in paragraph 2 of the passage refer to_____?
A. new buds  B. tropical regions  C. tea pickers  D. evergreen plants
Question 49. Which of the following is NOT true about the tea production process?
A. Black tea goes through two drying phases during production.
B. Black tea develops its dark color during fermentation and final drying.
C. Green tea requires a long fermentation process.               D. Green tea is often steamed to keep its color
Question 50. The word “documented”  in paragraph 4 could be best replaced by which of the following
word?
A. kept  B. proved  C. stored  D. ignored
Question 51. According to the passage, what is true about the origin of tea drinking? www.DeThiThuDaiHoc.com
Facebook.com/ThiThuDaiHoc                                               Trang 4/6 - Mã đề thi 123
A. It began during the Shen Nung dynasty                              B. It may have begun some time around 1650
C. It is unknown when tea first became popular.                    D. It was originally produced from Camillia
plants in Europe.
Question 52. The word “eliminate” in paragraph 5 could be best replaced by which of the following word?
A. increase  B. reduce  C. decrease  D. remove
Question 53. According to the passage, which may be the reason why someone would choose to drink tea
instead of coffee?
A. Because it’s easier to digest than coffee               B. Because it has a higher nutritional content than coffee
C. Because it helps prevent cancer                            D. Because it has more caffeine than coffee
Question 54. Where in the passage does the author mention research conducted on the beneficial effects of
tea drinking?
A. In paragraph 4  B. In paragraph 2  C. In paragraph 1  D. In paragraph 5
Question 55. What best describes the topic of this passage?
A. The two most popular types of tea  B. How tea is produced and brewed
C. The benefits of tea consumption worldwide  D. Tea consumption and production
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in
meaning to the underlined part in each of the following questions.
Question 56. You will need a sound understanding of basic teaching skills if you want to enter the
classroom with great confidence.
  A. sufficient  B. defective  C. inadequate  D. thorough.
 Question 57. He was one of the most outstanding performers at the live show last night.
  A. easy- looking  B. important  C. well- known  D. impressive.
 Question 58. They are going to suffer a lot of criticism for increasing bus fare by so much.
  A. put across  B. get into  C. stand in with  D. come in for.
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in
meaning to the underlined part in each of the following questions.
Question 59. Mr. Smith’s new neighbors appear to be very friendly.
       A. amicable   B. inapplicable  C. hostile  D. futile
Question 60. If you are at a loose end this weekend, I will show you round the city.
      A. free  B. confident  C. occupied  D. reluctant
 
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct
answer to each of the questions from 61  to 70.  
        An air pollutant is defined as a compound added directly or indirectly by humans to the atmosphere in
such quantities as to affect humans, animals, vegetation, or materials adversely. Air pollution requires a very
flexible definition that permits continuous changes. When the first air pollution laws were established in
England in the fourteenth century, air pollutants were limited to compounds that could be seen or smelled- a
far cry from the extensive list of harmful substances known today. As technology has developed and
knowledge of health aspects of various chemicals has increased, the list of air pollutants has lengthened. In
the future, even water vapor might be considered an air pollutant under certain conditions.
Many of more important air pollutants, such as sulfur oxides, carbon monoxides and nitrogen oxides are
found in nature. As the Earth developed, the concentration of these pollutants was altered by various
chemical reactions; they became components in biogeochemical cycles. These serve as an air purification
scheme by allowing the compounds to move from the air to the water or soil. On a global basis, nature's
output of these compounds dwarfs that resulting from human activities.
However, human production usually occurs in a localized area, such as a city. In such region, human output
may be dominant and may temporarily overload the natural purification scheme of the cycles. The result is
an concentration of noxious chemicals in the air. The concentrations at which the adverse effects appear will
be greater than the concentrations that the pollutants would have in the absence of human activities. The
actual concentration need not be large for a substance to be a pollutant; in fact, the numerical value tells us
little until we know how much of an increase this represents over the concentration that would occur
naturally in the area. For example, sulfur dioxide has detectable  health effects at 0. 08 parts per million www.DeThiThuDaiHoc.com
Facebook.com/ThiThuDaiHoc                                               Trang 5/6 - Mã đề thi 123
(ppm), which is about 400 times its natural level. Carbon monoxide, however has a natural level of 0. 1 ppm
and is  not usually a pollutant until its level reaches about 15 ppm.
 Question 61. The word "detectable " is closest in meaning to ___.
  A. special  B. separable  C. beneficial  D. measurable.
 Question 62. The word "localized " is closest in meaning to ___.
  A. specified  B. circled C. encircled  D. surrounded.
Question 63. The word "these" in the second paragraph refers to ____.
  A. the compounds moved to the water or soil B. the various chemical reactions.
  C. the pollutants from the developing Earth D. the components in biogeochemical cycles.
 Question 64. According to the passage, the numerical value of the concentration level of a substance is only
useful if ________.
 A. the other substances in the area are known B. it can be calculated quickly.
 C. it is in a localized area   D. the natural level is also known.
Question 65. It can be inferred from the first paragraph that ____.
  A. the definition of air pollution will continue to change.
  B. water vapor is an air pollutant in localized areas.
  C. Most pollutants today can be seen or smelled.
  D. a substance becomes an air pollutant only in cities.
 Question 66.According to the passage, human- generated air pollution in localized regions ____.
  A. will react harmfully with natural pollutants.
  B. can overwhelm the natural system removing pollutants.
  C. will damage area outside of the localized regions.
  D. can be dwarfed by nature's output of pollutants.
Question 67. The word "adversely " is closest in meaning to ___.
  A. considerably  B. quickly C. admittedly  D. negatively.
 Question 68.Which of the following is best supported by the passage?
  A. Scientists should be consulted in order to establish uniform limits for all air pollutants.
  B. Human activities have been effective in reducing air pollution.
  C. One of the most important steps  in preserving natural lands is to better enforce air pollution laws.
  D. To effectively control pollution, local government should regularly review their air pollution laws.
 Question 69. For which of the following reasons can natural pollutants play an important role in controlling
air pollution?
  A. They have existed since the Earth developed.
  B. They occur in greater quantities than other pollutants.
  C. They're less harmful to living beings than other pollutants.
  D. They function as part of a purification process.
 Question 70. What does the passage mainly discuss?
  A. The effects of compounds added to the atmosphere    B. The economic impact of air pollution.
  C. What constitutes an air pollutant          D. How much harm air pollutants can cause.
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each   
pair of sentences in the following questions  
Question 71. No one but the experts was able to realize that the painting was an imitation. It greatly
resembled the original.
A. It was obvious that only a person with great talent could fake a painting so successfully.
B. It was hard for ordinary people to judge between the fake painting and the real one, but not for the
experts.
C. It was almost impossible for amateurs to realize that the painting was not authentic, though the
experts could judge it quite easily.
D. The painting looked so much like the authentic one that only the experts could tell it wasn't genuine.
Question 72. The new restaurant looks good. However, it seems to have few customers.
A. In order to get more business, the new restaurant should improve its appearance.
B. The new restaurant would have more customers if it looked better.
C. If it had a few more customers, the new restaurant would look better.
D. In spite of its appearance, the new restaurant does not appear to attract much business. www.DeThiThuDaiHoc.com
Facebook.com/ThiThuDaiHoc                                               Trang 6/6 - Mã đề thi 123
Question 73. I'd suggest that we avoid telling any scary stories with Janet around.  She’s a bit unstable and
could get hysterical.
A. Janet has trouble keeping her emotions under control, especially when she is told frightening stories.
B. Since Janet is somewhat unbalanced, the only way to make her laugh is by telling  stories, but we
should avoid scary ones as they might cause her to panic.
C. It is no fun to tell frightening stories to Janet, who is not very stable mentally, because she only
laughs instead of getting scared.
D. Janet is somewhat mentally unbalanced and might easily become uncontrollably emotional, so let’s
not tell frightening stories in her presence.
Question 74. We chose to find a place for the night. We found the bad weather very inconvenient.
A. Bad weather was approaching, so we started to look for a place to stay.
B. The bad weather prevented us from driving any further.
      C. Seeing that the bad weather had set in, we decided to find somewhere to spend the night.
D. Because the climate was so severe, we were worried about what we'd do at night.
Question 75. It isn't just that the level of education of this school is high. It's that it's also been consistent for
years.
A. The level of education in this school, which is usually quite high, shows only slight variations from
year to year.
B. The standard of education is not high in this school, but at least all the students are at the same level.
C. Not only are the standards of education good in this school, but it has maintained those standards over
the years.
D. It isn't fair to deny that this school is successful, as it has had the same high standards for many years
now.
 
Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to each of the
following questions:  
  Question 76. Diana ran into her former teacher on the way to the stadium yesterday.
A. Diana caused an accident to her teacher while she was going to the stadium.
B.  Diana’s car ran over her teacher on the way to the stadium.
C. Diana happened to meet her teacher while she was going to the stadium.
D. Diana’s teacher got run over whole she was going to the stadium.   
Question 77. You should have persuaded him to change his mind.                                                        
A. It was essential to persuade him to change his mind but you didn’t.  
B. You didn’t persuade him to change because of his mind.     
C. You should persuade him to change his mind.     
D. You persuaded him to change his mind but he didn’t listen.
Question 78. When the unemployment rate is high, the crime rate is usually also high.
A. The unemployment rate and the crime rate are both higher.
B. The higher the unemployment rate is, the higher the crime rate is.
C. The unemployment rate is as high as the crime rate.
D. The high rate of unemployment depends on the high rate of crime.
Question 79. I wish you hadn’t said that.
A. I wish you not to say that                        B. If only you didn’t say that
C. I hope you will not say that                     D. It would be nice if you hadn’t said that.  
Question 80. "You’re always making terrible mistakes", said the teacher.
A.     The teacher asked his students why they always made terrible mistakes.
B.     The teacher realized that his students always made terrible mistakes.
C.    The teacher complained about his student making terrible mistakes.
D.    The teacher made his students not always make terrible mistakes  

Viết bình luận: Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh có đáp án năm 2014 (P4)

  •  
Gửi bài tập - Có ngay lời giải!