Đề thi học kì 2 môn Anh lớp 11 có đáp án năm 2014 (P5)

Các em tham khảo đề thi học kì 2 môn Anh lớp 11 năm 2014 - phần 5 cập nhật thứ sáu ngày 2/5/2014

 ĐỀ THI HỌC KÌ 2 MÔN ANH LỚP 11 NĂM 2014 

1.  A. chemist           B. scheme                C. church              D. school

2.   A. well-done           B. so                  C. go                   D. alone

3.  A. children             B. check               C. machine            D. charity

Pick out the word that has the different stress from that of the others.

4.  A. excellent           B. gymnastic            C. stadium            D. volleyball

5.  A. champion           B. qualify              C. penalty               D. respect

Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.

6. Leningrad was _____St.Petersburg.

A. rename           B. renamed              C. renaming           D. to rename

7.   Neil Armstrong was the first man to _____foot on the moon.

 A. try                B. let                C. put                          D. set

8.  The sheer size of the cathedral is a _____reminder of the power of religion. (sheer: used t emphasize the size)

 A. whole               B. continual               C. continuous          D. constant

9.  Cuts in the health service could have tragic _____for patients.

A. effect              B. results               C. consequences            D. damage

10.    We were just talking about her when, at that precise_____, she walked in.

 A. time                B. period               C. date                   D. moment

11.    Please _____attention to what I am saying.

A. draw                B. put                 C. pay                        D. take

12.    No candidate fulfils all the _____for this position. ( criterionà pl. criteria: standard by which sth is judged)

 A. standard              B. experience            C. criteria            D. require

13.    I have heard nothing from him since_____.

 A. he had left               B. he leaves            C. he has left          D. he left

14.    -"What was your impression _____that concert? - "I thought it was great."

A. of                   B. to                   C. with                              D. at

15.    Colonists ______in isolated areas ofNorthern America were almost totally self-sufficient.

 A. lived                 B. living             C. who living            D. who that lived

16.    We should use______ available time we have to discuss John's pro­posal.

A. many                  B. little                 C. few                    D. the little

17.    Despite the bad weather, he ______get to the airport in time.

A. could                B. couldn't              C. was able to          D. wasn't able to

18.    Bill is jealous ______your promotion.

 A. of                     B. with                   C. for                         D. at

19.    -“I haven’t been toNew York yet.” -“Neither ______.”

 A. haven’t we              B. we have               C. have we               D. we haven’t

20.    The Civil War ______in 1861 and lasted for four years.

 A. begin                B. began               C. beginning              D. which began

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

21.    Her friends advised her to stop doing the housework because her old age.

 A. her                 B. to stop                  C. housework               D. because

22.    Although she is 103, but she still does a lot of work in the flat.

A. Although               B. is                      C. but                       D. a lot of

23.    The first May Day celebrated in England in 1890.

A. first                    B. celebrated                 C. in                   D. 1890

24.    We should eat food that is good at our teeth and our body.

A. should                B. is               C. at                        D. teeth

25.    I found it hardly to keep my concentration with such a noise going on.

A. it                      B. hardly                    c. concentration              D. such

Choose the correct sentence which has the same meaning as the root one.

26.    In spite of their differences, Peter and John plan to be roommates.

A. Peter and John do not like each other.                  

B. Peter and John will be different roommates.

C. Peter and John are too different to be roommates.

D. Peter and John intend to be roommates even though they are different.

27.    It won't be long before her husband comes back.

A. There's likelihood that her husband won't return soon.

B. Her husband will come back later than planned.

C. Her husband will be returning quite soon.

D. Possibly, her husband won't come back as soon as he wants

28.    Nothing but the whole story would satisfy Tim.

A. On the whole, Tim was satisfied with the story.

B. Tim wouldn't be satisfied with anything.

C. Tim wanted to know just the end of the story.

D. Tim insisted on being told the complete story

29.    I should have studied last night, but I was too tired.

A. I couldn't study last night because I was very tired.

B. I studied last night because I was bored.

C. I studied last night because I had to.

D. I tried to study last night, but the homework was too hard.

30.    I have never felt better than I do now.

A. I have never felt well.                                      B. I have always felt well.

C. I felt better before.                                         D. I feel well now.

Choose the word that best fits the blank space in the following passage:

HARNESSING THE WIND

Wind power is an (31)______ option for collection alternative electric power. Wind power works by (32)______ the energy from the wind with a rotor that turns and powers a generator. The (33)______ is then stored or used to power machinery, lighting, and even homes. Wind power is (34)______ even if you don't have much land, but is not (35)______ for city areas where nearby buildings will block most of the wind.

31. A. inexpensive        B. expensive        C. inexpense        D. expensively

32.  A. collected           B. collecting            C. collect          D. collection

33. A. electric              B. electrical              C. electricity          D. electrically

34. A. inconvenient          B. convenience         C. conveniently       D. convenient

35. A. recommended    B. recommend   C. recommending  D. recommendation

Choose the item among A, B, C or D that best answers the question about the passage:

NASA officials expressed a great deal of concern over the descent of Skylab, a satellite which was slowly making its way back to Earth and was expected to reenter our atmosphere within the two weeks. The aluminum Skylab was not expected to burn up on reentry. In fact, it was feared that some 400 to 500 pieces, some weighing up to 1,000 pounds, could survive reentry. These pieces would not all land in one area, but would be spread over hundreds of miles causing a great deal of damage to property and endangering human lives. At this point, we just don't know where or when it will come down or how much damage it might cause.

36.    In this passage, the word "satellite" means.

A. a plane           B. a space station        C. a spaceship        D. a TV station

37.    From what type of material was Skylab made?

A. aluminum          B. steel                C. aging                D. burnable

38.    Which of the following statements is true?

A. It would burn on reentry to the earth's atmosphere.                    

B. It would collide with aircraft on reentry.  

C. It might cause considerable damage.                     

D. It would not survive its atmospheric descent.

39.    Which of the following statements is NOT true?

A. The pieces would be concentrated in one area.                          

B. The Skylab would not completely bum before reentry.

C. There could be considerable property damage.     

D. Some 400 to 500 pieces might survive.

40.    In this passage, the word "concern" most nearly means.

 A. worry                 B. annoyance                C. damage             D. reentry

ĐÁP ÁN ĐỀ THI HỌC KÌ 2 MÔN ANH LỚP 11 NĂM 2014 

1C

2A

3C

B

5D

6B

7D

8D

9C

10D

11C

12C

13D

14A

15B

16B

17D

18A

19C

20B

21D

22C

23B

24C

25B

26D

27C

28D

29C

30D

31A

32B

33C

34D

35A

36B

37A

38C

39A

40A

Các phần tiếp theo của Đề thi học kì môn Anh lớp 11 năm 2014 sẽ được cập nhật liên tục trên Tuyensinh247.com các em chú ý theo dõi!

Tuyensinh247 tổng hợp

>> Học trực tuyến Lớp 11 trên Tuyensinh247.com. Cam kết giúp học sinh lớp 11 học tốt, hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả.

1 bình luận: Đề thi học kì 2 môn Anh lớp 11 có đáp án năm 2014 (P5)

  •  
Khoá học lớp 2-12 - Tuyensinh247