Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D, A1 năm 2014 (P7)

Đề thi thử đại học môn Anh khối D, A1 năm 2014 có đáp án trường THPT Lương Đắc Bằng - Thanh Hóa mời các em tham khảo.

ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN ANH KHỐI A1, D CÓ ĐÁP ÁN NĂM 2014 - THPT LƯƠNG ĐẮC BẰNG, THANH HÓA

ĐỀ THI GỒM 80 CÂU (TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 80).

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.(from 1 to 2).

Question 1: A. dissolved          B. blamed         C. misused           D. increased

Question 2: A. amuses        B. purses               C. blouses             D. pleases

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the main strees in each of the following questions..(from 3 to 5).

Question 3: A. particular      B. environment      C. advertisement     D. circumstances

Question 4: A. capture        B. picture      C. ensure         D. pleasure

Question 5: A. museum     B. position        C. recommend       D. commitment

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer in each of the following questions..(from 6 to 30).

Question 6: She should have been here but she’s................. .flu.

A. gone through with                                        B. gone down with

C. come in for                                                D. come against

Question 7: Jane decided not to............... ..the exam in November.

A. take on                     B. go in for             C. get round to       D. make for

Question 8: Floods have completely............... ..the farmer’s crops.

A. ruined                       B. damaged                C. harmed        D. injured

Question 9: I gave the waiter a $50 notes and waited for my...

A. change                          B. supply                   C. cash          D. cost

Question 10: People can become very.................. ...when they are stuck in traffic for a long time.

A. nervous            B. bad-tempered             C. stressful        D. pressed

Question 11: If you had taken my advice, you.................. .in such difficulties now.

A. wouldn’t have been      B. hadn’t been      C. wouldn’t be        D. won’t be

Question 12: Susan wasn’t in when I arrived. I suppose she.................. ... I was coming.

A. must have forgotten     B. must forget      C. may forget   D. can’t have forgotten

Question 13: There is ................... . in my bedroom.

A. a square wooden old table                  B. an old square wooden table

C. a wooden old square table                  D. an old wooden square table

Question 14: It’s essential that every student................. .the exam before attending the course.

A. pass                B. passes               C. would pass              D. passed

Question 15: We decided to go to the library as soon as we...

A. finish what we did                          

B. the same length   like

D. the same long as

C. finished what we did

Question 16: Please cut my hair ...

A. the same length  as

B. would finish what we did

C. the same long like

D. finished what we were doing . the style in this magazine.

Question 17: ................... .. in 1937, the Golden Gate Bridge spans the channel at the entrance to San Francisco Bay.

A. Completed          B. Completing   C. Being completed     D.To be completed

Question 18: The judge ...................... ... the murderer to a lifetime imprisonment.

A. sentenced          B. convicted           C. accused                 D. prosecuted

Question 19: “Never say that again, ..................... .. ?”

A. won’t you                   B. will you                 C. do you             D. don’t you

 Question 20: ................... .. he would be there, I would have agreed to come.

A. Had I known         B. I had known          C. Had known I          D. If I knew

Question  21:  That  the  committee  members  could  not  agree  with  each  other  about solving that problem............... caused a serious problem.

A. is                         B. was                    C. has                 D. have

Question 22: Nam has now......................... ... to the point where his English is almost fluent.

A. arrived                B. approached           C. reached              D. advanced

Question 23: I must take this watch to be repaired as it..................... .. over 20 minutes a day.

A. accelerates           B. increases               C. progresses             D. gains

Question 24: The stolen jewels were ...................... .. a lot of money.

A. priced                    B. worth                     C. cost             D. valued

Question 25: “Could I speak to Mai, please?” “ Yes, ............... ..”.

A. answering             B. talking                   C. saying           D. speaking

Question 26: “.................... .” - “Never mind, better luck next time.”

A. I’ve broken your precious vase            B. I have a lot on my mind

C. I couldn’t keep my mind on work         D. I didn’t get the vacant position

Question 27: “Wow! What a nice coat you are wearing!”

A. Certainly. Do you like it, too?               B. I like you to say that.

C. Yes, of course. It’s expensive.              D. Thanks. My mother bought it for me.

Question   28:  Peter:   “Do  you  think  that  we  should  use  public  transportation  to  protect our environment?”

Mary: “................................. .”

A. Of course not. You bet.                          B. Well, that’s very surprising.

C. There is no doubt about it.                     D. Yes, it’s an absurd idea.

Question 29: I was angry when you saw me because I...................... ..with my sister.

A. have been arguing     B. had been arguing      C. argued     D. would argue

Question 30:   ..................... ...the book, please return it to me .

A. Should you find                                       B. Will you have found

C. Will you be finding                                 D. Will you find

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. ( from 31 to 40).

Speech is one of the most important (31).......... .. of communicating. It consists of far more thanjust making noises. To talk and also (32)............. .to by other people, we have to speak a language, that is, we have to use combinations of(33)............... .that everyone agrees to stand for a particular object or idea.  Communication  would  be  impossible  if  everyone  made  up  their  own  language.  Learning  alanguage properly is very (34)................. . The basic (35)............ ... of English is not very large, and not only about  2,000 words are needed to speak it quite (36)........................ . But the more idea you can(37)............ ...  the   more  precise   you  can  be  about  their   exact  meaning. Words  are  the (38)............... .thing we use in communicating what we want to say. The way we (39)........................ . thewords is also very important. Our tone of voice can express many emotions and (40)............ ... whether we are pleased or angry, for instance.

Question 31: A. reasons         B. tests          C. ways                 D. rules

Question 32: A. be spoken      B. be examined      C. be understood    D. be talked

Question 33: A. systems       B. sounds            C. languages              D. talks

Question 34: A. easy           B. important              C. simple               D. expensive

Question 35: A. grammar          B. word            C. vocabulary           D. structure

Question 36: A. fluent             B. good                 C. well                D. perfect

Question 37: A. need         B. grow                C. express             D. pass

Question 38: A. main        B. certain                   C. full                   D. most

Question 39: A. talk             B. say               C. pass                    D. send

Question 40: A. show           B. ask               C. understand            D. know

 Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. ( from 41 to 50).

During the nineteenth century, women in the United States organized and participated in a large number  of  reform  movements,  including  movements  to  reorganize  the  prison  system,  improve education, ban the sale of alcohol, grant rights to people who were denied them, and, most importantly, free slaves. Some women saw similarities in the social status of women and slaves. Woman like Elizabeth Cady Stanton and Lucy Stone were feminists and abolitionists who supported the rights of both  women  and  blacks.  A  number  of  male  abolitionists,  including  William Lloyd  Garrison  and Wendell Phillips, also supported the rights of women to speak and to participate equally with men in antislavery  activities.  Probably  more  than  any  other  movement,  abolitionism  offered  women  a previously denied entry into politics. They became involved primarily in order to better their living conditions and improve the conditions of others.

When the civil war ended in 1865, the Fourteenth and Fifteenth Amendments to the Constitution adopted in 1868 and 1870 granted citizenship and suffrage to blacks but not to women. Discouraged but resolved, feminists worked tirelessly to influence more and more women to demand the right to vote. In 1869, the Wyoming Territory had yielded to demands by feminists, but the states on the East Coast resisted more stubbornly than before. A women’s suffrage bill had been presented to every Congress since 1878, but it continually failed to pass until 1920, when the Nineteenth Amendment granted women the right to vote.

Question 41:   With what topic is the passage primarily concerned?

A. The Wyoming Territory.

B. The Fourteenth and Fifteenth Amendments.

C. Abolitionists.

D. Women’s suffrage.

Question 42:   The word “ban” in line 3 most nearly means to ...

A. encourage                    B. publish               C. prohibit                 D. limit

Question 43:   The word “supported” in line 5 could best be replaced by...

A. disregarded         B. acknowledged         C. contested              D. promote

Question 44:   According to the passage, why did women become active in politics?

A. To improve the conditions of life that existed at the time.

B. To support Elizabeth Cady Stanton for president.

C. To be elected to public office.

D. To amend the Declaration of Independence.

Question 45:   The word “primarily” in line 9 is closest in meaning to ...

A. above all               B. somewhat                C. finally             D. always

Question 46:   What had occurred shortly after the Civil War?

A. The Wyoming Territory was admitted to the Union.

B. A women’s suffrage bill was introduced in Congress.

C. The eastern states resisted the end of the war.

D. Black people were granted the right to vote.

Question 47:   The word “suffrage” in line 12 could best be replaced by which of the following?

A. pain                                                           B. citizenship

C. freedom from bondage                           D. the right to vote

Question 48:   What does the Nineteenth Amendment guarantee?

A. Voting rights for blacks                         B. Citizenship for blacks

C. Voting rights for women                        D. Citizenship for women.

Question 49:   The word “it” in line 16 refers to...

A. bill          B. Congress          C. Nineteenth Amendment             D. vote

Question 50:   When were women allowed to vote throughout the United States?

A. after 1866       B. after 1870             C. after 1878              D. after 1920

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. ( from 51 to 60).

Although they are an inexpensive supplier of vitamins, minerals, and high- quality protein, eggs  also contain a high level of blood cholesterol, one of the major causes of heart diseases. One egg yolk, in fact, contains a little more than two- thirds of the suggested daily cholesterol limit. This knowledge has driven egg sales to plummet in recent years, which in turn has brought about the development of several  alternatives  to  eating  regular  eggs.  One  alternative  is  to  eat  substitute  eggs.  These  eggs substitutes are not really eggs, but they look somewhat like eggs when they are cooked. They have the advantage of having low cholesterol rates, and they can be scrambled or used in banking. One disadvantage, however, is that they are not good for frying, poaching, or boiling. A second alternative to regular eggs is a new type of egg, sometimes called “designer” eggs. These eggs are produced by hens that are fed low- flat diets consisting of ingredients such as canola oil, flax, and rice bran. In spite of their diet, however, these hens produce eggs that contain the same amount of cholesterol as regular eggs. Yet, the producers of these eggs claim that eating their eggs will not raise the blood cholesterol in humans.

Eggs producers claim that their product has been portrayed unfairly. They cite scientific studies to back up their claim. And, in fact, studies on the relationship between eggs and human cholesterol levels have brought mixed results. It may be that is not the type of eggs that is the main determinant of cholesterol but the person who is eating the eggs. Some people may be more sensitive to cholesterol derived from food than other people. In fact, there is evidence that certainly dietary fats stimulate the body’s production of blood cholesterol. Consequently, while it still makes sense to limit one’s intake of eggs, even designer eggs, it seems that doing this without regulating dietary fat will probably not help reduce the blood cholesterol level.

Question 51: What is the main purpose of the passage?

A. To introduce the idea that dietary at increases the blood cholesterol level.

B. To make people know about the relationship between eggs and cholesterol.

C. To persuade people that eggs are unhealthy and should not be eaten.

D. To convince people to eat “designer” eggs and egg substitutes.

Question 52: According to the passage, which of the following is a cause of heart diseases?

A. Minerals            B. Cholesterol          C. Canola oil                D. Vitamins

Question 53: What has been the cause for changes in the sale of eggs?

A. Increasing price                                    B. Decreased production

C. Dietary changes in hens                     D. Concerns about cholesterol

Question 54: What is meant by the phrase “mixed results” ?

A. The results are blended                      B. The results are a composite of things

C. The results are inconclusive                 D. The results are mingled together

Question 55: According to the author, which of the following may reduce blood cholesterol?

A. Reducing egg intake but not fat intake      B. Increasing egg intake and fat intake

C. Decreasing egg intake and fat intake   D. Increasing egg intake but not fat intake

Question 56: Which of the following could best replace the word “somewhat”?

A. in fact          B. a little              C. indefinitely                D. a lot

Question  57: According  to  the  passage,  one  yolk  contains  approximately of    the suggested daily limit for human consumption of cholesterol?

A. 3/4                      B. 2/3                            C. 1/2                D. 1/3

Question 58: The word “portrayed” could best be replaced by which of the following?

A. studied                B. destroyed           C. tested     D. described

Question 59: What is the meaning of “back up”?

A. reverse                 B. advance              C. block             D. support

Question 60: According to the passage, egg substitutes cannot be used to make any of the following types of eggs EXCEPT...

A. boiled                    B. poached            C. scrambled           D. fried

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions..(from 61 to 65).

De thi thu dai hoc mon Tieng Anh khoi D, A1 nam 2014 (P7)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions..(from 66 to 68).

Question 66: The teacher gave some suggestions on what could come out for the examination.

A. effects          B. symptoms           C. hints            D. demonstrations

Question 67: Whenever problems come up, we discuss them frankly and find solutions quickly.

A. clean                      B. encounter         C. arrive                  D. happen

Question 68: Unselfishness is the very essence of friendship.

A. important part    B. difficult part     C. romantic part        D. interesting part

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions..(from 69 to 70).

Question 69: During the five- decade history the Asian Games have been advancing in all aspects.

A. holding at         B. holding back       C. holding to             D. holding by

Question 70: The distinction between schooling and education implied by this remark is important.

A. explicit          B. implicit                  C. obscure                 D. odd

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions..(from 71 to 80).

Question 71: Peter ran into his former teacher on the way to the stadium yesterday.

A. Peter caused an accident to his teacher while he was going to the stadium yesterday.

B. Peter’s car ran over his teacher on the way to the stadium yesterday.

C. Peter happened to meet his teacher while he was going to the stadium yesterday.

D. Peter’s teacher got run over whole he was going to the stadium yesterday.

Question 72: When the unemployment rate is high, the crime rate is usually also high.

A. The unemployment rate and the crime rate are both higher.

B. The higher the unemployment rate is, the higher the crime rate is.

C. The unemployment rate is as high as the crime rate.

D. The high rate of unemployment depends on the high rate of crime.
Question 73: The cheap book is better designed than the expensive one.

A. Though the first book is only slightly more expensive than the other, the later has a better designed.

B. Both of the books have a good design, yet the less expensive one’s a bit better.

C. The book which costs more does not have as good a design as that which costs less.

D. While both books are well designed, the designed of one is better than that of the other.

 Question 74: No sooner had he entered the house than the police arrested him.

A. He had just entered the house when the police arrested him.

B. Hardly that he had entered the house when the police arrested him.

C. Immediately had he entered the house when the police arrested him.

D. The police immediately arrested him as soon as he’s just entered the house.

Question 75: Housewives do not have to spend a lot of time doing housework any more.

A. Housework will never be done by any more.

B. Housewives have to spend more and more time to do housework.

C. Never have housewives spent as much time doing housework as they do now.

D. No longer do housewives have to spend a lot of time doing housework.

Question 76: Rather than disturb the meeting, I left without saying goodbye.

A. I would rather disturb the meeting than leave without saying goodbye.

B. I left without saying goodbye as I didn’t want to disturb the meeting.

C. I disturbed the meeting because I said goodbye.

D. The meeting was disturbed as I left saying goodbye.

Question 77: Jane asked Ann if it was the blue one or the green she wanted.

A. “Which one did you want, the blue or the green?”, asked Jane.

B. “Which one does Ann want, the green or the blue?”, asked Jane.

C. “Which one did she want, the blue or the green, Ann?”, asked Jane.

D. “Which one do you want, the blue or the green, Ann?”, asked Jane.

Question 78: “Report yourself to the police and you’ll get lighter penalty,” John told his brother.

A. John asked his brother to give up himself to the police.

B. John threatened his brother to report himself to the police.

C. John promised his brother a report of himself to the police.

D. John persuaded his brother to report himself to the police.

Question 79: You must clean the wall before you paint it.

A. The wall must be cleaned before you paint.

B. The wall must be clean before you paint it.

C. The wall must clean before you paint it.

D. The wall must be cleaned before being painted.

Question 80: Companies spend millions of dollars on advertising. They want to increase their sales.

A. Companies spend millions of dollars on advertising so that they want to increase their sales.

B. Companies spend millions of dollars on advertising, but they want to increase their sales.

C. Companies spend millions of dollars on advertising with the aim of   increasing their sales.

D. In order that they want to increase their sales, companies spend millions of dollars on advertising.

ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN ANH KHỐI A1, D  NĂM 2014 - THPT LƯƠNG ĐẮC BẰNG, THANH HÓA 

1D

2B

3D

4C

5C

6B

7B

8A

9A

10B

11C

12A

13B

14A

15D

16A

17A

18A

19B

20A

21C

22D

23D

24B

25D

26D

27D

28C

29B

30A

31C

32C

33B

34B

35C

36C

37C

38A

39B

40A

41D

42C

43D

44A

45A

46D

47D

48C

49A

50D

51B

52B

53D

54C

55C

56B

57B

58D

59D

60C

61A

62A

63A

64B

65C

66C

67D

68A

69B

70A

71C

72B

73C

74C

75D

76B

77D

78D

79D

80C

Tuyensinh247 sẽ tiếp tục cấp nhật các phần tiếp theo của Đề thi thử đại học môn Anh khối A1, D năm 2014 các em chú ye theo dõi nhé!

 Tuyensinh247 tổng hợp

Viết bình luận: Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D, A1 năm 2014 (P7)

  •  
Gửi bài tập - Có ngay lời giải!